1:3
(0:1, 1:0, 0:2)

Čtyřzápasová série proher přerušena! I ve druhém vzájemném zápase porážíme Chomutov

18.11.2019 / David Panuška

Další ze série důležitých zápasů zahájili Jihlavští lépe a využitou přesilovkou v 11. minutě se dostali do vedení. Jednogólový náskok, který zařídil Jiří Fronk, vydržel až do konce druhé třetiny, Chomutov se totiž po útrapách prosadil v čase 38:39 tečí Vrhela. Závěr třetí třetiny však patřil Dukle. Nejprve hosté přežili ohromný závar před vlastní brankou a z protiútoku se šťastně prosadil Daniel Kolář, čímž potvrdil léty zrezivělé pravidlo nedáš-dostaneš. Piráti to zkusili v závěru při vlastní početní výhodě bez gólmana, definitivní gólovou tečku za utkáním ale udělal Jan Pohl a rozhodl o tom, že Dukla přerušila další černou sérii, tentokrát čtyřzápasovou - 3:1!
18.11.2019 17:30, Chance Liga - 23. kolo

Piráti Chomutov

Pavlát – Blaha, Rýgl, Štochl, Lang, Žovinec, Tejnor, Seemann – Stloukal, Vrhel, Černý – Klíma, Suchý, Rudovský – Tomica, Doktor, Hlava – Chrpa, Svoboda, Llewellyn
1

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Staněk, Mareš, Holý, Černohorský, Kolář, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Čachotský, Fronk, Chlubna – Harkabus, Poletín, Davídek – Lichanec, Juda, Machač
3
Branky a nahrávky: 39. Vrhel (Štochl, Blaha) – 11. Fronk (Chlubna, Poletín), 56. Kolář (Harkabus), 57. Pohl (Poletín). Rozhodčí: Pavlovič, Hucl – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1823. Střely na branku: 27:30. Zblokované střely: 18:9. Vhazování: 36:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Piráti do utkání vstoupili aktivně, ale ta jim vydržela jen chvilku. Bruslivější byli hosté, kteří se dostali ve své první přesilové hře do vedení. V závaru před brankou se dostal kotouč na hůl Jiřího Fronka,0:1. Domácí celek chtěl následně srovnat, ale ani jedna ze šancí se neujala. Chlubna pak mohl navýšit na dvě branky, ale zblízka druhého nejlepšího brankáře Chance ligy dle procentuální úspěšnosti zákroků nepřekonal.

I ve druhé třetině se pokračovalo v bojovném hře, ani jeden celek se moc nedostával do obrovských šancí, opticky ale byli aktivnější spíše domácí. Udeřit opět mohl Tomáš Chlubna, ale ani tentokráte se mu nepovedlo zblízka prostřelit Dominika Pavláta. Střeleckou smůlu domácího celku protrhl až nejmladší hráč na ledě. Jakub Štochl svižně nahazoval a Stanislav Vrhel dostal kotouč za záda Jana Brože - 1:1.

Na startu třetí části mohl vrátit vedení hostům Matěj Pekr, ale jeho pokus po ledě Pavlát celkem pohotově přikryl. Poté měly tutovky také Piráti. Jan Svoboda dostal přihrávku mezi kruhy, ale branku minul. Vzápětí Jakub Černý dostal přihrávku před branku, kde byl naprosto sám. Bekhend mu ale nevyšel. Následně se potvrdila největší klasika hokeje, nedáš-dostaneš. Jakub Doktor v brankovišti již poslal puk do branky, ale na čáře skvěle zakročil brankář Brož. Z protiakce se na druhé straně prosadil Daniel Kolář, který překvapil Dominika Pavláta - 1:2.

Vzápětí Piráti vybojovali přesilovku a Martin Štrba odvolal čtyři minuty před koncem utkání Dominika Pavláta, Jan Pohl tuto výhodu pro hosty potrestal gólem přes celé hřiště ihned po vhazování - 1:3. Piráti ani přes dvě přesilovky v řadě skóre nezměnili a podruhé v řadě na domácím ledě padli.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „První třetinu jsme až na první střídání odehrávali velice dobře. Využili jsme přesilovku a hráli jsme to, co jsme chtěli. V posledních čtyřech minutách byl soupeř aktivnější, přestali jsme totiž hrát. Jinak ta třetina byla dobrá. Druhou třetinu ovlivnila vyloučení za zbytečné fauly, ale celkem se to zvládlo. Ve třetí třetině se hrálo o to, kdo to urve na svoji stranu. My byli vstřeleným gólem šťastnější. Kluci si to za bojovnost ovšem zasloužili a doufám, že jim to pomůže do dalších zápasů. Jsme šťastní za tři body.“

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „V první řadě bych se chtěl omluvit všem fanouškům, kteří přišli. Předvedli jsme ostudný výkon, nedovedu si představit, že když na Slavii předvedeme jeden z nejlepších výkonů sezony, tak za dva dny zvládneme nastoupit a předvést takový výkon. Obrovské zklamání a já se omlouvám všem lidem. Pokud chceme takhle pokračovat, tak nemáme právo být v první osmičce. Bohužel to není poprvé, ale je to několikátý případ. Pokud si hráči neuvědomí, že bez bojovnosti a srdíčka se nedá hrát, tak budeme prohrávat.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie