Doufám, že se bude dařit a uděláme nějakou vítěznou šňůru, hlásí Daniel Kolář

19.11.2019 / Tomáš Lysý

Na ledě Motoru sahala Dukla po prodloužení, doma s Přerovem padla právě v prodloužení. Tentokrát červenožlutí mohli odcházet z ledu spokojeni, v dalším důležitém utkání proti Chomutovu totiž vyhráli 3:1 a přerušili šňůru čtyř proher v řadě. Vítězný gól vstřelil Daniel Kolář, který nachytal gólmana na švestkách střelou z velkého úhlu. „Potřebovali jsme nyní nějakou výhru a tentokrát to byl dobrý výkon od prvního do posledního chlapa v týmu. Zápas jsme ubojovali a naštěstí tam spadl nějaký ten gól, za což jsme všichni rádi,“ hovoří pražský rodák, který v Chomutově hrával od staršího dorostu do A-týmu.

Právě jeho trefa 4:42 minuty před koncem základní hrací doby rozhodla. Minutu před jeho gólem vykopl jihlavský útočník Jiří Fronk výborným zákrokem puk směřující do prázdné klece a nedlouho poté se štěstí usmálo na Duklu, když u mantinelu získal kotouč Daniel Kolář. A co bylo dále? „Příkopl jsem si puk bruslí a viděl jsem, že obránce soupeře po mě vůbec nejde. Tak jsem natáhl a poslal jsem gólmanovi puk na první tyč. Viděl jsem, že mu puk padá z lapačky za brankovou čáru. Byl jsem za to rád a celkově super,“ usmívá se nad šťastnou trefou předsezonní jihlavská posila z Prostějova. Jihlava si tak konečně vybrala trošku toho pomyslného gólového štěstí, třeba v kontrastu proti Motoru, kde smolně inkasovala pět minut před koncem. „Snad to Motorem skončilo a teď už se bude dařit a půjde to dále,“ hlásí.

Ve druhé třetině, za průběžného vedení Dukly 1:0, ale vypadli hosté z Vysočiny z rytmu. Důvodem byla častá oslabení, která stála hodně sil. Když už se zdálo, že i třetí vyloučení ve druhé části Jihlava přežije, přišlo minutu a půl před koncem vyrovnání na 1:1. „Bohužel jsme byli třikrát nebo čtyřikrát vyloučení. Občas za zbytečné fauly v útočném pásmu. Dostali jsme z toho v závěru jednu branku. Ubránili jsme, co jsme mohli, a všichni si za to zaslouží tři body,“ myslí si Daniel Kolář.

Po jeho gólu přišlo vyloučení Michala Machače, na což Chomutov reagoval odvoláním brankáře a přesilovkou šesti proti čtyřem. „Kolda“ tak mohl ze střídačky sledovat, jak jeho spoluhráč z obrany Jan Pohl trefil přes celou branku prázdnou klec. „Viděl jsem, že puk letí na beka, který ho nějak ztratil. Kotouč se postavil na hranu a jel obloukem. Výborný, pomohlo nám to a i díky tomu máme tři body,“ zakončuje rozhovor obránce s číslem 4, jenž v závěru ohlasů zve diváky na zápas proti Porubě. Tak se podívejte na video a přijďte.

Daniel Kolář po výhře nad Chomutovem

Autor videa: Tomáš Lysý

Tisková konference: Martin Štrba (Piráti Chomutov) – Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: YouTube Piráti Chomutov

Sestřih zápasu: Piráti Chomutov – HC Dukla Jihlava 1:3

Autor videa: Hokej.cz