Musíme dál hrát tu svojí hru, říká obránce Jan Pohl

19.11.2019 / Vladimír Šťastný

Tři zápasy pod novým trenérským tandemem Dukly odehráli jihlavští hokejisté a právě v tom třetím se mohli poprvé radovat z plného bodového zisku. Gólový podíl měl v zápase i obránce Jan Pohl. „Věděli jsme, že nás v Chomutově nebude čekat nic lehkého. Připravovali jsme se na zápas už v neděli a ještě v pondělí ráno. Myslím, že jsme splnili do jedničky vše, co jsme si předsevzali,“ komentoval Jan Pohl.

Otěže první třetiny svírala ve svých rukou spíše Dukla, druhou část naopak doslova protrpěla, zejména díky třem oslabením, a nenavázala tak zcela na výkon v první třetině. Proto zamrzelo, že ke konci periody Piráti v přesilovce vyrovnali. Co si hráči následně řekli v kabině? „Říkali jsme si, ať nevěšíme hlavy, že to je 1:1, a že se nic neděje a ať si držíme ten výkon, který jsme měli od začátku zápasu,“ doplnil sympatický bek.

Přesto bylo nesmírně těžké se ve třetí části koncentrovat na zápas. S odehraným časem bylo zřejmé, že rozhodně třeba jediný gól. „My jsme si nepřipouštěli žádné chyby. Od začátku jsme hráli to, co jsme chtěli. A ve třetí části také. Byl to kolektivní výkon počínaje gólmanem až do posledního hráče,“ pochvaloval si Honza.

Ten při pozápasovém rozhovoru zakrátko popsal i situaci při třetím gólu Dukly. „Náš centr vyhrál buly, puk šel na mě a já jsem jenom vystřelil. Puk šel na hranu a obloučkem se dostal do branky. Nedávno jsme trénovali hru soupeře bez brankáře, takže teď bylo hezké, že se to povedlo,“ smál se.

Tým se výhrou na dva body přiblížil osmému místu v tabulce, zaručujícímu hru v nadstavbě s kvalitnějšími soupeři a vyšší naději na play-off. V dalším zápase Dukla doma hostí v současné chvíli čtvrtý tým tabulky Porubu. Co se může od souboje očekávat? „My se nesmíme dívat na týmy, jestli jsou pod námi nebo nad námi. Musíme dál hrát tu naši hru, kterou teď hrajeme a plnit pokyny trenérů. To by mělo přinést ovoce,“ zakončil obránce, který je již po nedávném drobném zranění zcela fit.

Jan Pohl po zápasu proti Chomutovu

Autor videa: Tomáš Lysý

Tisková konference: Martin Štrba (Piráti Chomutov) – Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: YouTube Piráti Chomutov

Sestřih zápasu: Piráti Chomutov – HC Dukla Jihlava 1:3

Autor videa: Hokej.cz