Dukla opět posiluje i na poli partnerském. Klub navázal spolupráci s firmou Diton

10.12.2019 / KLUB

Po společnosti CZECH FUND – psali jsme zde – se novým partnerem klubu stala i jihlavská firma Diton s.r.o. Jednatel klubu Bedřich Ščerban je za podporu samozřejmě rád: „Daří se nadále rozšiřovat portfolio partnerů. Ve firmě Diton získáváme dalšího, věřím že dlouhodobého, partnera. Vítejte.“ Diton je ryze česká výrobní firma. V současné době vyrábí v pěti výrobních závodech po celé republice a její obrat je přes 1 miliardu Kč.

Diton s.r.o. se zabývá výrobou betonových výrobků pro venkovní architekturu, jako je betonová dlažba, obrubníky, plastové betonové tvárnice, svahové tvárnice, palisády atd. „Postupem let se náš sortiment rozrostl až na 3000 ceníkových položek,“ sděluje jednatel firmy Pavel Ouroda, který popisuje začátky své společnosti i aktuální stav: „Začínali jsme před dvaceti lety ve Stříteži u Jihlavy, kde jsme si pronajali areál JZD. Potom jsme se rozrůstali po celé republice a v roce 2016 jsme koupili naší větší konkurenci, takže jsme se stali největším výrobcem betonových výrobků v ČR. Jsme ryze česká výrobní firma. V současné době vyrábíme v pěti výrobních závodech po celé republice a obrat firmy je přes 1 miliardu Kč.

Pavel Ouroda, jednatel společnosti Diton (vpravo) a Bedřich Ščerban, jednatel Dukly, při podpisu smlouvy. Foto: Tomáš Lysý

Proč se Pavel Ouroda, jednatel firmy Diton s.r.o., rozhodl uzavřít partnerství s Duklou? „Vnímáme Duklu jako jeden ze symbolů Vysočina a proto, když nás kontaktoval výkonný ředitel pan Kristek, domluvili jsme se na spolupráci. Podporujeme víc sportovních klubů a od Dukly si slibujeme, že jako firma budeme zase o trochu víc vidět na Jihlavsku a doufáme, že pomůžeme Dukle v budoucnu na ligové příčky, na které patří,“ říká jednatel firmy.

Jeho vztah nejen k jihlavskému hokeji, ale kompletně ke sportu, je pozitivní. Sám byl v minulosti pravidelně vidět v ochozech. „Na hokej jsem jako Jihlavák chodil pravidelně, když ještě Dukla hrála první ligu. Poslední roky kvůli jiným povinnostem pravidelně nechodím, ale občas se podívat zajdu a přehled o hokeji si udržuji. Rád ho sleduji v televizi, ostatně jako kterýkoliv jiný sport,“ hlásí Pavel Ouroda s tím, že dříve byl sám aktivním hokejistou. „Jako mladý jsem hrál hokej rekreačně. Spíše mě to táhlo k fotbalu, který si ještě občas s partou jdeme zahrát,“ uzavírá rozhovor.

Zdroj: Diton s.r.o.