Ještě jsme neřekli poslední slovo, hlásí jednatel Bedřich Ščerban

12.12.2019 / Vladimír Šťastný

Ve čtvrtek 12. prosince v dopoledních hodinách proběhla tisková konference klubu HC Dukla Jihlava. Jednatel klubu Bedřich Ščerban na ní okomentoval základní část Chance ligy, promluvil i o kádru týmu před nadstavbovou částí a hovořil taktéž o dalších partnerech klubu, kteří v nedávném období podepsali s Duklou spolupráci. „Základní část Chance ligy se nám nepovedla, toho jsme si vědomi. Chyběli nám dva body na to abychom se dostali do lepší osmičky, což bylo prvotním cílem. Vidím zpětně tři zápasy, kde se ty dva body mohly získat. První je utkání na Slavii, kde jsme prohráli 1:2, přestože jsme byli výrazně lepším týmem. Pak to byl domácí zápas s Benátkami nad Jizerou, kdy jsme vedli 4:2 a ke konci zápasu jsme dvakrát inkasovali a prohráli po nájezdech a porážka 1:2 v Kadani. Je to sport a může se stát, že favorit někdy zaváhá, nicméně v některém z těchto tří uvedených zápasech jsme měli naplno bodovat,“ okomentoval nepovedenou první část soutěže Bedřich Ščerban.

S příchodem nových trenéru k týmu na začátku listopadu se herní projev týmu změnil, nicméně bodové zisky byly mizivé. „Noví trenéři změnili i tréninkový proces, všechno však chce svůj čas a věřím, že se podaří tým nastartovat a posunout tým na vyšší level. Sezona ještě není u konce a ještě jsme neřekli svoje poslední slovo,“ dodal Ščerban.

Jednatel se dále zaměřil na posilování realizačního týmu i samotného mužstva. „Pokud se jedná o posilování realizačního týmu, tak není tajemstvím, že zde bylo kumulování funkcí. Já jsem byl jednatelem, skautem, sportovním manažerem, obchodním zástupcem, přibyla i práce na spolupráci na chystaném projektu nové haly, proto přišel Emil Kristek. Co se týče týmu, přibyl Tomáš Vrábel jako videokouč, s ním jsem spolupracoval na svazu, kde měl na starosti reprezentace,“ vysvětlil jednatel klubu.

Ten zmínil i situaci ohledně nových sponzorů, kdy bylo osloveno padesát firem, z nich doposud podepsalo spolupráci rovných dvacet firem. „Pokud se týče reklamních příjmů, tak letos se bude jednat o nejvyšší příjem v historii Dukly. Nepočítám do toho smlouvy uzavřené přes Český svaz ledního hokeje s hlavními partnery jednotlivých soutěží,“ vyzdvihl práci Emila Kristka Bedřich Ščerban.

Dukla byla v poslední době hodně aktivní na trhu hráčů, dotáhl se příchod Jakuba Illéše a rozjednaní jsou další hráči. Co k tomu řekl jednatel klubu? „Je třeba si uvědomit, že k dohodě dojde, pokud souhlasí hráč, mateřský klub a my jako Dukla. Mnoho jednání na některém z těchto bodů padla. Musíme si uvědomit, že nejsme jediní, kdo má takové problémy, když volám a sháním hráče, většinou mi odpovídají, že sami mají s marodkou problém. Navíc bych se chtěl chovat jako správný hospodář, to znamená, že hráčům neslibuji nic, na co bych neviděl. Je tam vždy nějaké riziko, ale snažím se, aby to riziko bylo přiměřené.“

V současné chvíli, v reprezentační přestávce, trápí Duklu velká marodka hráčů. „Hráčů mimo hru máme opravdu hodně a je to nepříjemné. Nejnovější zprávou je absence Michala Poletína, kdy jeho problém není zranění, ale onemocnění. Bude určitou dobu chybět. Takže, sotva jsme přivedli Kubu Illéše, tak nám vypadl další hráč,“ smutnil Ščerban.

Zkraje týdne také bylo oznámeno, že utkání s Třebíčí, která se měla hrát 26. prosince, se předehrává již v sobotu 14. prosince. Bedřich Ščerban tento krok vysvětlil: „Fanouškům a partnerům jsme již od jara nabízeli možnost zúčastnit se některého ze zápasů mistrovství světa dvacetiletých hokejistů, které od prosince proběhne v České republice. Mnoho z nich si vstupenky koupilo právě na 26. prosince a navíc ty zápasy Česko- Rusko a Kanada – Amerika budou v televizi, takže jsme se s Třebíčí domluvili na přeložení zápasu na termín, kdy nebude velká konkurence mistrovství světa,“ sdělil.

Celý záznam tiskové konference z 12.12.2019

Autor videa: YouTube HZStv1