Smlouvu s Duklou podepsal také nadějný junior Vítězslav Brož

29.01.2020 / Tomáš Lysý

Je mu teprve osmnáct let, přesto si na ledě kolikrát počíná jako výrazně starší hokejista. Řeč je o Vítězslavu Brožovi, který nabídnutou šanci z jihlavské juniorky chytil za pačesy. Nejprve byl vyhlášen juniorem měsíce a měl tak výrazně více otevřené dveře do A-týmu. Zde si svými výkony a pracovitostí řekl o první profesionální smlouvu v životě. „Znamená to pro mě příležitost. Doufám, že se jí dobře chopím a povede se mi,“ říká jihlavský odchovanec, který kontrakt podepsal krátce po výhře nad Prostějovem 5:4.

Pět zápasů, premiérový gól za A-tým, k tomu titul junior měsíce za prosinec 2019. Vítězslav Brož prožívá vydařené období. Nabízí se tak klasická otázka – pokud by mu tohle všechno někdo řekl třeba začátkem sezony, jak by reagoval? „Úplně nevím, co bych mu na to odpověděl. Nečekal jsem to. Doufal jsem, že budu dostávat prostor a pár zápasů za Áčko dostanu, ale rozhodně jsem nečekal, že bych tento rok podepisoval smlouvu,“ říká upřímně jihlavský šikula, který si podpisu profesionálního kontraktu rozhodně cení. „Znamená to pro mě příležitost. Doufám, že se jí dobře chopím a povede se mi,“ doplňuje.

Vítězslav Brož (vpravo) slaví svůj první gól za A-tým, jímž v utkání proti Frýdku-Místku zlomil odpor Slezanů. V daném utkání zvyšoval na 3:1 a Dukla nakonec vyhrála 5:1. Foto: Nela Dittrichová

Osmnáctiletý šikula je v kabině jedním z nejmladších hráčů. Jak se cítí v prostředí, které z juniorky nezná – tedy kdy jsou prakticky všichni výrazně starší než on? „Zatím nemohu moc soudit, protože jsem odehrál pár zápasů. Ale s kluky nemám žádný problém, všichni jsou v pohodě,“ povídá hokejista, který výrazně více šancí dostává v juniorce, které začíná ve středu 29. ledna nová část aktuálního ročníku s možností zabojovat o play-off. „Jsme rádi, že máme šanci dostat se do vyřazovacích bojů, i když se nám sezona úplně nepovedla. Chceme urvat co nejlepší výsledek a tím zakončit sezonu,“ završuje rozhovor Vítězslav Brož.

Vítězslav Brož podepisuje profesionální smlouvu v kanceláři jednatele Bedřicha Ščerbana. Foto: Tomáš Lysý

Vítězslav Brož o podpisu smlouvy s Duklou

Autor videa: Tomáš Lysý