Lokomotiva Dukly začíná brázdit železnice. Bude jezdit i v zemích střední Evropy

11.02.2020 / Tomáš Lysý

I přes bouři Sabine, která z neděle na pondělí nezvána vtrhla na české území, se vše podařilo na jedničku. Přesně tak, jak strategický partner Dukly, společnost CZ LOKO, naplánoval! V noci z pondělí na úterý přijela nová lokomotiva v barvách a motivech Dukly Jihlava na jihlavské hlavní nádraží a v úterý 11. února 2020 v 10:00 byla připravena ukázat naplno svojí krásu. Před zraky zastupitelů HC Dukly Jihlava, CZ LOKO a města Jihlavy, před přítomnými novináři, fanoušky a drážními pracovníky. „Lokomotiva je krásná. Strategická spolupráce s CZ LOKO je příkladná. Je to úžasné zviditelnění Dukly Jihlava a města Jihlavy v rámci zemí střední Evropy, kde bude tato mašinka také jezdit. Překvapil mě zájem i dětí, které se přišly na první výjezd vláčku podívat,“ říká nadšeně jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Krátce před desátou hodinou již čeká na nástupišti 2 jihlavského hlavního nádraží řada lidí. Proč, když žádný vlak odsud v tuto hodinu nemá být vypraven? Důvod je prostý. Proběhne slavnostní představení a křest lokomotivy v barvách HC Dukla Jihlava. Tentokrát nejsou středem zájmu ani veselí maskoti JD z Dukly a Effík z CZ LOKO, kteří jinak rozdávají radost všude kolem. Mašinka Dukly je totiž nádherná. V červenožlutých barvách, s klubovými logy, s nápisy propagující jak Duklu, tak Jihlavu, stejně tak stadion CZ LOKO Arénu a samozřejmě i klubového strategického partnera CZ LOKO, bez kterého by (nejen) mašinky nebylo.

Po desáté hodině, po úvodních slovech zástupců Dukly Jihlava, města Jihlavy a firmy CZ LOKO, přichází na řadu křest lokomotivy. Čím jiným, než šampaňským. Nadšení jsou i malí školáci, kteří si na mašinku mohou sáhnout a pohybovat se v její těsné blízkosti. Další chvíle nadšení – ruku v ruce s úsměvy na rtech – přichází, když se postu strojvedoucího nebo „mašinfíry“ chopí oba maskoti – JD a Effík. Zatímco husky z CZ LOKO vleze dovnitř co by dup, duklácký ježek má trošku problém, což je k jeho velikosti pochopitelné. Dílo se zadaří a po maskotech si tento prostor vyzkouší i hráči Dukly Lukáš Mareš a Kryštof Hrala.

Zkrátka a jednoduše, úterní dopoledne se povedlo na jedničku. Mašince nezbývá než popřát, aby na každém ujetém kilometru budila svojí krásou stejnou pozornost a hlavně – jen samé kilometry bez vykolejení!

Kompletní fotogalerie zde

Foto: Vladimír Šťastný

Foto: Jan Hošek / CZ LOKO

Foto: Vladimír Šťastný