Dukla opět pomohla! Do geriatrického oddělení nemocnice Jihlava koupil klub speciální polštář

13.02.2020 / Tomáš Lysý

Organizace HC Dukla Jihlava pokračuje i nadále v dobrých skutcích. Všichni členové A-týmu a klubového vedení přiložili ruku k dílu a do Oddělení geriatrické a následné péče nemocnice Jihlava koupili speciální polštář proti proleženinám. „Je to polohovací pomůcka ve tvaru písmene G – jmenuje se Géčko. Využijeme jí pro ležící pacienty, aby jim byla poloha příjemná a abychom předcházeli vzniku poškození kůže. Uplatnění najde obratem. Není to levná pomůcka, nemůžeme si jí dovolit. Jsme proto strašně rádi, že nám jí hokejisté a ostatní členové z Dukly zakoupili,“ sděluje PhDr. Dana Polodnová, vrchní sestra oddělení.
A my děkujeme také! Tomáš Čachotský a Daniel Kolář totiž převzali z rukou paní Polodnové piškotový-ovocný dort, připravený přímo od sestřiček geriatrického oddělení.

Pomoc pro Oddělení geriatrické a následné péče nemocnice Jihlava nabídla Dukla podruhé v řadě. V loňské sezoně věnoval klub na oddělení hygienické potřeby, konkrétně 44 sáčků hygienických ubrousků (celkem 3520 kusů) – psali jsme zde. Na oplátku tehdy dostal A-tým krásné předvánoční perníčky s tématikou Dukly. Letos klub zakoupil již zmíněnou speciální polohovací pomůcku. V dobrých skutcích pro geriatrické oddělení chce Dukla pokračovat i v následujících sezonách – těchto činů totiž není nikdy dost!

Kompletní fotogalerii najdete zde

Vybalování speciální polohovací pomůcky.

Organizace Dukly zakoupila pro Oddělení geriatrické a následné péče (OGNP) polohovací pomůcku proti proleženinám ve tvaru písmene G, tzv. Géčko.

Sestřičky z OGNP na maskotovi Dukly ježku JD ihned předvedli, jakým způsobem bude Géčko využíváno.

Polohovací pomůcku ve tvaru písmene G předali do jihlavské nemocnice útočník Tomáš Čachotský, obránce Daniel Kolář a samozřejmě i JD maskot Dukly.

Když má ježek JD maskot Dukly kolem sebe pohledné sestřičky, tak je hned ve svém živlu.

Zástupci Dukly přišli na návštěvu i za jedním z pacientů – a že šlo o pořádnou návštěvu: dotyčný je fanouškem Dukly a zároveň mluví francouzsky!

Sestřičky připravili pro zástupce Dukly výborný ovocný-piškotový dort. Nechybělo málo a pochutina se stala kořistí ježka JD. Nakonec jí ale vrchní sestra PhDr. Dana Polodnová předala do správných rukou – Tomáši Čachotskému a Danielu Kolářovi, jenž se podělí se svými spoluhráči v kabině. Děkujeme! Foto: Petr Palovčík