Juniorem měsíce je obránce Daniel Piskač. Nastoupí v utkání proti Ústí nad Labem

14.02.2020 / Tomáš Lysý

Projekt junior měsíce nadále pokračuje. Po Vítězslavu Brožovi, který přesvědčil trenéry za měsíc prosinec a v lednu dostal šanci, kterou chytl za pačesy – pět zápasů, jedna branka, podpis smlouvy – je dalším juniorem měsíce Daniel Piskač. Poctivý osmnáctiletý obránce si za nabídnutou šancí dle trenéra juniorů Štěpána Moravce cíleně šel. Samotný hráč má samozřejmě radost: „Je to super, udělalo mi to velkou radost a moc se těším. Proti Ústí to snad bude dobrý zápas před domácím publikem. Možná budu z lidí trošku nervózní a i z toho, jak půjdu, ale s tím se musí člověk poprat,“ říká nebojácně zadák, který s hokejem začínal ve Světlé nad Sázavou.

Projekt junior měsíce určitě zvedl morálku v juniorském týmu. Jihlavští mladící cítí, že takto mají dveře do A-týmu hodně otevřené. Nejlepší junior za uplynulý měsíc dostane v nadcházejícím měsíci šanci v podobě tréninků a zápasů v Áčku. „Rozhodně se to zvedlo. Tréninky jsou teď mnohem lepší. Všichni si necháváme více záležet a myslím, že se vše zlepšilo i tím, že hrajeme Superpohár, kde podáváme lepší výkony,“ hlásí hokejista, který zažije proti Ústí nad Labem debut v profesionálním seniorském hokeji. Doposud hrál v seniorech za Pelhřimov a Světlou nad Sázavou.

S Jihlavou už samozřejmě absolvoval několik tréninkových jednotek a rozdíl mezi A-týmem a juniorkou je pochopitelně znát. „Je to strašný skok. Vše je rychlejší, kluci jsou šikovnější, umí si to dát z jedničky a vědí, co dělat. Je to velký rozdíl,“ sděluje upřímně nadaný hokejista.

Momentální situace v jeho hlavním týmu – juniorech – je zcela odlišná než ještě před pár týdny, kdy se jihlavští mladíci krčili na posledním místě tabulky. Začala nová část sezony – Superpohár, do které se nepočítají výsledky dlouhodobé části. Jihlava nejprve prohrála v Olomouci, ale následně zapsala skalpy Liberce doma a naposled ve čtvrtek Třince venku a rázem je na druhé postupové pozici do čtvrtfinále. „Cíl jsme si určili hned na začátku Superpoháru. Docela se nám daří a doufejme, že to vydrží co nejdéle a postup uděláme,“ přeje si Daniel Piskač a ještě se ohlíží za zápasem v Třinci, kde Dukla v 21. minutě prohrával již 0:2, ovšem o devět minut později již vedla 3:2 a tímto výsledkem utkání skončilo. „První třetina nám moc nevyšla. Měli jsme pomalejší nohy, byla dlouhá cesta. Ve druhé třetině se to zvedlo a po našem výkonu jsme zaslouženě vyhráli,“ uzavírá rozhovor „Pisky.“

Podstatné slovo má při výběru juniora měsíce i trenér jihlavské juniorky Štěpán Moravec. Tentokrát měl jasno: „Dan si za juniorem měsíce cíleně šel. Věděl, že šance je. Jak jsme ho viděli na trénincích na suchu i na ledě, tak si to enormním nasazením a poctivou prací zasloužil. Navíc je výborný student. Chodí v Jihlavě na gymnázium, což není vůbec nic jednoduchého. A opět platí to, že když se všechno spojí dohromady, tak je to naprosto zasloužené vítězství.“

Dane, přejeme hodně štěstí!

Daniel Piskač během vítězného zápasu juniorky v Superpoháru proti Liberci 5:2. Foto: Nela Dittrichová