5:1
(3:0, 0:1, 2:0)

Dukla nadělila Ústí pověstného bůra. První start za A-tým si připsal Daniel Piskač

15.02.2020 / Milan Horák

Domácí vstoupili do zápasu třemi rychlými brankami nejprve z hole Josefa Skořepy, následně Tomáše Chlubny (vítězný gól) a třetí branku přidal Jan Pohl. Hosté se zmohli ve druhé třetině pouze na gól útěchy, který si připsal Tomáš Pšenička. Ve třetí části se trefil do šibenice Protasenja a na konečných 5:1 navýšil Matěj Pekr.
15.02.2020 17:30, Chance Liga - 50. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Staněk, Kolář, Piskač, Holý, Půža – Čachotský (A), Skořepa (C), Jiránek (A) – Anděl, Poletín, Pekr – Protasenja, Fronk, Chlubna – Harkabus, Lichanec, Zeman
5

HC Slovan Ústí nad Labem

Hamalčík – Hes (A), Vágner (A), Mareš, Brož (C), Steinocher, Zajíc – Tůma, Mrňa, Severa – Kovařík, Pšenička, Filip – Kordule, Svoboda, Hasman
1
Branky a nahrávky: 3. Skořepa (Pohl, Pekr), 7. Chlubna (Anděl, Jiránek), 9. Pohl (Skořepa, Čachotský), 52. Protasenja (Fronk, Půža), 53. Pekr (Staněk, Anděl) – 38. Pšenička. Rozhodčí: Doležal, Jaroš – Polák, Horažďovský. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1205. Střely na branku: 44:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Průběh utkání

Do úvodu utkání vstoupila Dukla famózně. Ve třetí minutě se dostala do početní výhody 5 na 4 po vyloučení Severy. Přesnou kombinaci předvedli Pekr s Pohlem na modré čáře, Pohl následně vystřelil a odražený kotouč od betonu Hamalčíka si našel cestu k Josefu Skořepovi, který ho bez problému uklidil za záda gólmana Ústí - 1:0. O tři minuty později se domácí dostali opět do početní výhody. Lukáš Anděl se dostal s kotoučem na mezikruží, vystřelil, kotouč se opět odrazil od betonu zpět do předbrankového prostoru, kde se nejrychleji zorientoval Tomáš Chlubna a přesnou střelou do teploměru rozvlnil síť za Hamalčíkem - 2:0. Opět neuběhly ani tři minuty a domácí fanoušci mohli opět slavit. Josef Skořepa se octnul v pravém rohu kluziště, našel na mezikruží přesnou přihrávkou Jana Pohla a ten vymetl přesně levý vingl brány - 3:0. Průběh první části se nadále odehrával na půlce Ústí, ale domácí již gól nepřidali. Do kabin šli tedy hráči za stavu 3:0.

Druhá třetina se odehrávala, stejně jako ta první, z větší části na půlce Ústí nad Labem. Domácí se ale ve druhé třetině trápili v koncovce i přes enormní tlak na půlce soupeře. Bohužel pro domácí se puku v 38. minutě ujal za vlastní brankou Lichanec, nedohodl se se spoluhráči a takzvaně namazal soupeři svojí přihrávkou. Tu obdržel v předbrankovém prostoru Tomáš Pšenička, vypálil na Brože, který první střelu chytl, ale na dorážku byl již krátký - 3:1. Do konce druhé části branka nepadla ani na jedné straně a hráči se rozcházeli do kabin za průběžného stavu 3:1.

Třetí část se odehrávala opět více na půlce seveřanů. V 51. minutě se dostali do kombinace Půža s Fronkem. Fronk přihrávku mířící na něj nestihl, pro kotouč si ale dojel za branku Hamalčíka, posunul ho do tandemu na Anatolije Protasenju a ten svojí přesnou střelou poslal puk do pravé šibenice Hamalčíkovy klece - 4:1. Poslední slovo zápasu měl už po půl minutě od branky Protasenji Matěj Pekr. Staněk mu posunul kotouč na modré čáře a Pekr se stejně jako jeho spoluhráči trefil přesně do pravé šibenice - 5:1.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Dnešní zápas jsme si prohráli v první třetině. Jihlava měla výborný nástup, využila dvě přesilovky a pak dala gól ve hře čtyři na čtyři. Půlku zápasu byla Dukla mnohem lepší než my a zasloužila si vyhrávat. Potom jsme dali jednu branku, hra se trošku srovnala a bylo to asi našimi třemi přesilovkami za sebou, přičemž Jihlava ztratila tempo. Měli jsme šanci na dobrý výsledek, který jsme si promarnili, protože jsme nedali tři gólovky. Naopak Jihlava dala během minuty dvě branky, odskočila nám a zápas si do konce pohlídala.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetinu jsme odehráli velice slušně. Pomohli jsme si dvěma přesilovkami, který jsme využili a pak jsme dali ještě třetí gól. Ale bohužel do druhé části jsme vstoupili jak darebáci, kteří najednou zpomalili. Na všechno jsme měli spoustu času, chtěli jsme hrát na krásu a v přečísleních dva na jednoho, tři na jednoho jsme chtěli dávat puk do prázdné brány a to se nám trošku vymstilo. Hrozně těžko jsme se do zápasu zase dostávali. Soupeř byl najednou nebezpečný, dokázal se udržet na puku a bylo to takové z naší strany trošku podceněné. Pokračovalo to i ve třetí třetině. Nemohli jsme se z toho dostat a zaplaťpánbůh, že dvěma slepenými góly jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Pro nás je zdviženým prstem i spousta vyloučených hráčů. A zbytečných, kdy se jednalo o fauly hokejkou v útočném pásmu, při dobruslení, podražení. Byly to úplně zbytečné fauly. Ale zpomalili jsme, bruslení jsme neměli takové jako v první třetině a od toho se vše odvíjí. Ale máme tři body a jedem dále. Daniel Piskač? Nechceme brát juniora, navíc obránce, aby hrál sedmého beka a měl pět minut. Dostal plnohodnotný zápas, hrál ve druhé obraně a odehrál velice slušný zápas. V první třetině jsem ho nepoznával, svezl se s výkonem týmu a hrál výborně. Ve třetí třetině trošku začal přidržovat puky, protože z něj možná opadla nějaká nervozita a dovoloval si možná místy až trošku moc. Ale svůj první zápas odehrál velice dobře a jsem s ním spokojený.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie