Tomáš Čachotský podepsal smlouvu na dva roky s následnou opcí

28.02.2020 / Tomáš Lysý

Na konci února 2020 stvrdil Tomáš Čachotský svým podpisem pokračování v Dukle, tedy v klubu, kterému excelentní bruslař a technik zasvětil největší část kariéry. Odchovanec jihlavského hokeje podepsal smlouvu na dva roky s opcí. „Jednání nebylo zas tak dlouhé. S Béďou Ščerbanem jsme se shodli víceméně napoprvé. Smlouva je podepsána na dva roky plus opce, takže tady ještě chvíli budu,“ usmívá se lídr klubových historických statistik v odehraných zápasech, asistencích a počtu bodů.

Foto: Tomáš Lysý

Dvouletá smlouva s následnou opcí dává možnost, aby Tomáš Čachotský dosáhl výjimečného čísla – 1000 odehraných zápasů v Dukle. Již nyní má rekord v počtu utkání v Dukle a s každým dalším mačem tuto cifru posouvá. „Tisícovka by se dosáhnout dala, ale bude záležet hodně na tom, zda budu zdravý a zda budu mít nějakou sportovní formu, aby mě trenéři využívali v každém zápasu. Nechci to zakřiknout, je to krásné číslo, je to super, ale je to ještě daleko,“ usmívá se.

Daleko naopak není vrchol aktuální sezony. Dukla se po špatném průběhu základní části musela ucházet v B-nadstavbě o předkolo play-off, což se jí ve čtvrtek 27. února stvrdilo. Předkolo hrané na tři vítězné zápasy začne Jihlava na ledě soupeře, ale na to ještě Tomáš Čachotský nemyslí. „Naším prvním cílem je zůstat na devátém místě. Čekají nás ještě nějaké zápasy a je třeba to dotáhnout do konce. Pak nás čeká předkolo a první předpoklad je vyhrát první zápas v něm. Musí se jít zápas od zápasu a ne se již vidět někde jinde, to se takhle nedá brát. Musíme vyhrát první zápas v předkole a od něj pak půjdeme dále,“ ví moc dobře, jak to ve sportu chodí.

Foto: Tomáš Lysý

S počtem 886 odehraných zápasů v červenožlutém dresu se může ohlížet, který moment kariéry byl pro Tomáše Čachotského v Jihlavě nejhezčí. Odpověď je jednoduchá: „No tak nejraději asi vzpomínám na postup do extraligy, který byl nedávno, a na celou extraligovou sezonu. Klub i diváci si jí užili, chodili se na nás dívat v hojném počtu a myslím si, že jsme předváděli dobré výkony. Byť to nakonec dopadlo, jak to dopadlo, tak na extraligový ročník rád vzpomínám.“

A kdo ví, třeba o euforii z postupu před vyprodaným zimním stadionem bude jednou vyprávět svým dětem. Nyní je totiž čerstvým trojnásobným otcem; ke dvěma dcerkám rozšířila klan Čachotských nyní nejmenší dcera. „Je to skvělý pocit. Užíváme si to doma, malá je skvělá, hodná, spí. Co více si můžeme přát. Je hodná, zdravá. Užívají si to i obě sestry, pro ně je taková živá panenka a dost se o ní hádají. Hlavní je, ať jsme zdraví,“ vyslovuje Tomáš Čachotský na závěr to nejdůležitější přání.

Tomáš Čachotský o podpisu smlouvy s Duklou

Autor videa: Tomáš Lysý