Výborně! V Dukle pokračuje také kanonýr Matěj Pekr

03.04.2020 / Tomáš Lysý

Pravák s dobrým čichem na góly a výbornou střelou. Takových hokejistů je na hráčském trhu málo. O to lepší zprávou je, že v Dukle přidá třetí sezonu útočník Matěj Pekr. Čerstvý dvaatřicátník odehrál v Jihlavě během dvou ročníků celkem 107 zápasů, ve kterých nastřílel výborných 59 gólů a má průměr téměř bod na zápas – 102 bodů (59+43). „Matěj Pekr podepsal smlouvu na rok,“ prozradil v pátek ráno jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban a zároveň se vyjádřil k jednáním s dalšími hráči: „U některých hráčů jsme v jednáních již pokročili, s některými dále jednáme. Někdo čeká na nabídku z extraligy a někdo se rozhodl přijmout nabídku jinde. Příchody zveřejníme od 1.5.2020,“ dodává šéf klubu.

Matěj Pekr ještě v dubnu 2018 hrál za Rytíře Kladno, tedy tým, který byl jihlavským soupeřem v baráži o Tipsport extraligu ledního hokeje. Zanedlouho se již hlásil v kádru Dukly, kde podepsal smlouvu na dvě sezony. A okamžitě začal plnit roli kanonýra. Při kanonádě ve druhém kole proti Motoru zaznamenal hattrick, na výhře proti Třebíči 6:3 se podílel dalšími dvěma góly. V sezoně 2018/2019 zapsal za Duklu 57 zápasů s bilancí 36 gólů a 24 asistencí.

Vítězná oslava se neomrzí a Matěj Pekr si jí umí užít, pravidelně totiž zalehává na své spoluhráče. Foto: Nela Dittrichová

V nedávno zrušeném ročníku Chance Ligy nastoupil uničovský patriot k dalším padesáti utkáním v červenožlutém dresu, ve kterých nastřílel 23 branek (mj. vyrovnávací gól 20 sekund před koncem na 2:2 ve druhém utkání předkola play-off v Porubě) a na devatenácti trefách se podílel svojí asistencí. Jeho bilance je výborná, téměř bod na zápas. Věřme, že stejně tomu bude i v Matějově třetí sezoně za Duklu!

Matěj Pekr nejen o 50. góle za Duklu