Chtěl bych odehrát co nejvíce zápasů za Áčko, tvrdí Patrik Čermák

09.04.2020 / Vladimír Šťastný

První smlouvu mezi muži podepsal v uplynulých dnech odchovanec jihlavského hokeje, junior Patrik Čermák. Sedmnáctiletý útočník patřil v uplynulé sezoně v juniorském týmu Dukly k nejvytíženějším hráčům a zároveň se stal nejúspěšnějším v kanadském bodování, když dosáhl ve 43 odehraných zápasech na 26 bodů (11+15).

„Nečekal jsem, že mi bude smlouva nabídnuta. Měl jsem při podpisu dobrý pocit a myslím, že to je taková odměna za dosavadní práci v Dukle. Věřím, že to bude i impuls k tomu abych pracoval na sobě dál a dostal další šanci v A týmu,“ řekl po podpisu smlouvy mladý hokejista.

Patrik Čermák na střídačce A-týmu během zápasu v Ústí nad Labem, kde si v předposledním kole základní části sezony 2019/2020 odbyl Patrik Čermák vítěznou premiéru. Foto: Tomáš Lysý

Patrik Čermák odehrál v uplynulé sezoně za muže jedno utkání a to v předposledním kole nadstavbové části proti Ústí nad Labem, kdy Dukla na severu Čech zvítězila 7:3. Pamatuje si mladý hráč na premiérový zápas? „Na premiéru v mužích asi nikdy nezapomenu. Navíc jsme vyhráli, takže pro mě to byl povedený večer,“ doplnil Patrik.

V nadcházející sezoně bude věkem ještě junior, nicméně by měl dostat další šanci i mezi muži. „Chtěl bych trenérům dokázat, že na A tým mám, chtěl bych tam odehrát co nejvíce zápasů a samozřejmě hrát i za juniorku a tam předvádět dobré výkony,“ plánuje si Patrik Čermák.

V roce 2015 byli Patrik Čermák společně s Tomášem Chlubnou a Kristýnou Kaltounkovou na Mezinárodní česko-finské hokejové škole. Po ní, v sezoně 2015/2016, hráli v jednom týmu a v jedné útočné formaci v Lize starších žáků a náramně se jim dařilo. Byli u skoro tři čtvrtin všech bodů svého týmu. S Kristýnou si asi v jedné lajně již nezahraje (odešla studovat a hrát hokej do USA a stále je členkou českých ženských reprezentací – pozn . red.). ale s Tomášem Chlubnou by to šlo. „Určitě by to bylo super, s Tomášem si na ledě rozumíme a myslím, že by to bylo fajn,“ zakončil Patrik. Útočné trio tehdy v žákovské lize posbíralo celkem 238 bodů (142 gólů a 96 asistencí) ve 35 utkáních.

Patrik Čermák o podpisu smlouvy

Autor videa: Tomáš Lysý