V Dukle bude pokračovat také utočník Michal Poletín

21.04.2020 / Tomáš Lysý

Kádr Dukly pro nadcházející sezonu čítá již devatenáct jmen. Jednatel klubu Bedřich Ščerban v úterý 21. dubna v dopoledních hodinách prozradil, že v Jihlavě bude pokračovat i útočník Michal Poletín, který má smlouvu na následující sezonu. Právě “Polda“ byl v uplynulém ročníku čtvrtým nejproduktivnějším forvardem klubu, když si připsal v 55 zápasech celkem 38 bodů za 12 branek a 26 asistencí.

Michal Poletín přišel do Dukly v polovině srpna z extraligových Vítkovic a v novém působišti podepsal smlouvu na dva roky. V základní části soutěže, během které se Jihlava nedokázala dostat mezi vrchní osmičku, byl třetím nejproduktivnějším hráčem klubu, když ve 30 zápasech nastřádal slušných 21 bodů (7+14). Při prvním derby na ledě Třebíče pomohl svým barvám k vítězství 4:2 třemi přesnými nahrávkami.

V nadstavbové části o pořadí na 9. – 16. místě, kterou Dukla vyhrála, přidal dalších třiadvacet utkání se sedmnácti body. V zápasech i v rozhovorech bylo často zřejmé, že se střelecky trápí a jak ho nevydařená produktivita mrzí. Dal pět branek a přidal dalších dvanáct asistencí s tím, že v závěru sezony často nastupoval v útočné formaci jako centr s Lukášem Andělem a Matějem Pekrem na křídlech. Ačkoliv odehrál v celé sezoně 55 zápasů, nasbíral pouze osmnáct trestných minut za devět dvouminutových trestů a v bilanci účasti na ledě skončil s bilancí +7.

Utkání proti Frýdku-Místku na konci listopadu 2019 skončilo výhrou Dukly 2:0 a o obě přesné trefy se postaral právě Michal Poletín, ke kterému s velkou dávkou radosti ihned přispěchal Tomáš Chlubna. Foto: Markéta Křížová

HRÁČI SE SMLOUVOU, RESP. S UPLATNĚNOU OPCÍ

Brankáři: Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč
Obránci: Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Daniel Kolář, Lukáš Mareš
Útočníci: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Kryštof Hrala, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Matěj Pekr, Michal Poletín, Josef Skořepa.