Dukla předala další balení roušek, rukavic a dezinfekcí

23.04.2020 / Tomáš Lysý

V dobrých věcech se má pokračovat, zvláště v aktuální době koronavirové pandemie. Jak bylo slíbeno, tak bylo učiněno! Díky pomoci Vás, fanoušků, kteří kupovali vstupenky na charitativní akci Vyprodejme virtuálně zimák, bylo možné nakoupit další velké množství jednorázových rukavic a dezinfekčních prostředků pro jihlavské seniory, resp. pro sdružení Senioři ČR Krajské organizace Vysočina. A to není všechno! Dukla předala další roušky v klubových barvách Domovu pro seniory v Jihlavě – Lesnově, který o ně požádal při předání první várky.

Čtvrtečnímu dopoledni dne 23.4. zavládla příjemná a poklidná atmosféra. Jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban, předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil a maskot Dukly ježek JD zavítali do jihlavského Domova pro seniory v Jihlavě - Lesnově, kde zrovna dvě seniorky se svými opatrovnicemi užívaly čerstvého vzduchu. Právě ježek JD, jak je tomu při podobných akcích zvykem, se stal vítanou atrakcí a předmětem objektivu fotoaparátů. A maskot jihlavského hokeje také sám obě seniorky potěšil, když jim vlastnoručně utrhl a předal modřence hroznatého, typickou jarní polní květinku. Následně se přejelo na jihlavské sídliště Staré Hory k předání rukavic a dezinfencí, které pomohou seniorům v krajském městě Vysočiny, potažmo v celé Vysočině.

Kompletní fotogalerie z předávání

„Jsem velmi rád, že u předání roušek, rukavic a dezinfekcí mohl být i pan Miloš Vystrčil, předseda Senátu Parlamentu České republiky, z jehož myšlenky vznikl projekt virtuálního vyprodání stadionu. Právě díky tržbě z prodeje průběžně nakupujeme a předáváme rukavice a dezinfekce dle požadavků paní Pavly Radové, předsedkyně Krajské rady seniorů. Nyní jsme mohli nechat udělat i další roušky, o které nás při prvním předávání požádala paní Alena Řehořová, ředitelka Domava pro seniory v Lesnově. Jsme připraveni pomáhat i nadále,“ říká jednatel klubu Bedřich Ščerban a dodává, že klub myslí i na množství fanoušků, kteří poptávali roušky přímo s motivy Dukly Jihlava. „Došlo k dohodě mezi naším výrobcem dresů APERem a provozovatelem Fanshopu a E-shopu, firmou SportsScouting. Věřím, že fanoušci budou s nabídkou dukláckých roušek spokojeni a ukážou i v této době, komu fandí,“ podotýká s úsměvem Bedřich Ščerban. Více o dukláckých rouškách najdete zde.

JD maskot Dukly, předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil, jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban a ekonomka Domova pro seniory Jihlava – Lesnov Daniela Sobotková při předávání roušek

JD maskot Dukly potěšil zaměstnance i obyvatele Domu pro seniory

Došlo i na předání jarní polní květiny

Předání dezinfekcí a ochranných rukavic pro Seniory ČR organizace Kraje Vysočina do rukou paní Pavly Radové, předsedkyně Krajské rady seniorů

Společné foto Bedřicha Ščerbana, maskota ježka JD a Miloše Vystrčila

Na závěr si ještě JD ježek Dukly užil několika slunečních paprsků. Foto: Petr Palovčík