Jihlavské kluby bojují proti koronaviru

25.04.2020 / KLUB

Jihlavský hokejový a fotbalový klub vyzývají fanoušky, aby drželi odstup a respektovali současná nařízení. Ve spolupráci s online službou Advertoo.cz vyvěsili po Jihlavě několik reklam se sdělením „Díky, že hrajete týmově”.

Hokejistům sezona už skončila, fotbalisté stále čekají, jestli budou moci letos zabojovat o postup do nejvyšší soutěže. „Všichni nyní prožíváme nelehké a dosud nepoznané období, které se zvlášť citelně dotklo sportovních klubů a sportovců. Společně nastalé situace řešíme, plníme stanovená opatření a snad již vidíme světlo na konci tunelu. Náš tým v tomto týdnu zahájil skupinové tréninky a je reálné, že nejpozději na počátku června budou znovu odstartovány a během léta dohrány ligové soutěže. Minimálně v úvodu bez diváků a všichni věříme, že od podzimu si fanoušci budou moci užít jedinečnou atmosféru fotbalových zápasů na svém stadionu," řekl Jan Staněk, ředitel FC Vysočina Jihlava.

To hokejisté Dukly, kteří za sebou nemají právě úspěšný ročník, se chystají na novou sezonu prozatím individuálně. Čeká se totiž na otevření sportovišť. „CZ LOKO Aréna je, stejně jako další sportoviště, nařízením vlády o nouzovém stavu a následné karanténě, zavřená. Ihned po zrušení soutěží jsme začali rozpouštět ledy. Snažíme se nyní věnovat charitativním aktivitám reflektující současný stav. Prodejem vstupenek na virtuální utkání jsme vybrali přes 65 tisíc Kč, které půjdou ve prospěch seniorů na Vysočině. Již se z nich nakoupilo a stále se nakupují jednorázové rukavice, dezinfekce a ušije se druhá várka roušek pro Domov pro seniory v Lesnově. Na první zhotovení a dodání roušek do Domova pro seniory v Lesnově a pro Integrační centrum v Sasově vybrali peníze zaměstnanci Dukly spolu s hráči a trenéry A-týmu,” říká Tomáš Lysý z marketingového oddělení klubu.

Na kampani s povzbuzením nejen pro fanoušky se podílela služba Advertoo.cz. „Všichni víme, že sportovní kluby nezažívají nejšťastnější období a o to větší radost máme, že dva největší kluby v Jihlavě se dokázali spojit ve společném sdělení směrem k lidem. Do budoucna plánujeme pomocí různých aktivit spojit komunitu v Jihlavě,” říká Jan Tročil z Advertoo.cz.

Držte si odstup do dalšího zápasu.

Díky, že hrajete týmově.