Dukla opět pomohla, tentokrát i ve spolupráci s partnerem CZ LOKO

06.05.2020 / Tomáš Lysý

Jednorázové rukavice. Hygienická pomůcka, které není v současné době nikdy dostatek, zvláště v Domovu pro seniory v Jihlavě – Lesnově. Dukla se proto rozhodla opět pomoct a za peníze z akce „Vyprodejme virtuálně stadion“ nakoupila několik dalších balení rukavic. Tentokrát ale klub nebyl sám, kdo pomohl. Ruku k dobré věci přiložil i strategický partner klubu, společnost CZ LOKO. K dobré atmosféře přispěl také JD maskot Dukly, který byl u předání a potěšil svou přítomností seniory i personál.

HC Dukla Jihlava v období pandemie koronaviru pomáhá pravidelně. Nejprve se zaměstnanci Dukly a členové A-týmu finančně složili na ušití 150 ks ochranných roušek v klubových barvách, které byly předány do Domova pro seniory v Jihlavě – Lesnově a Centru pro zdravotně postižené Kraje Vysočina. Největší akcí byl projekt „Vyprodejme virtuálně stadion,“ při kterém si fanoušci mohli kupovat vstupenky na „virtuální zápas“ a pomoct tak dobré věci. Za získané finanční prostředky totiž jednatel klubu Bedřich Ščerban několikrát zakoupil velké množeství jednorázových rukavic dezinfekci do Domova pro seniory v Jihlavě – Lesnově a také pro jihlavské seniory, resp. pro sdružení Senioři ČR Krajské organizace Vysočina.

Předposlední dubnový den bylo předáno další velké množství jednorázových rukavic do Lesnova, ovšem tentokrát pomohla nejen Dukla. K dobré věci se připojil i stragetický partner klubu, společnost CZ LOKO. Předání ochranných pomůcek se neslo v přátelské atmosféře za přítomnosti jednatele Dukly Bedřicha Ščerbana, správního ředitele CZ LOKO Bedřicha Buličky, ředitelky Domova pro seniory Jihlava – Lesnov Aleny Řehořové, sociálních pracovnic Domova pro seniory a samotných seniorů. Nechyběl ani maskot Dukly ježek JD, který se ochotně se všemi vyfotil. „Partnerství s Duklou pro nás znamená rozvoj spolupráce na poli nejen sportovním, obzvlášť v této těžké době,“ řekl během předání Bedřich Bulička, správní ředitel CZ LOKO.

Předávání jednorázových rukavic proběhlo za přítomnosti Bedřicha Buličky, Aleny Řehořové a Bedřicha Ščerbana (zleva). Foto: Petr Palovčík

Jednatel klubu si následně po společném předávání darů na pozvání správního ředitele Ing. Bedřicha Buličky, MBA prohlédl investice CZ LOKO v Jihlavě. „Bylo zajímavé vidět, jak se dělají drážní lokomotivy. Překvapila mne i mohutnost investice. Věděl jsem o ní, ale když tam člověk stojí, vidí ty obrovské haly a slyší, jaké zatížení musí unést konstrukce, střecha, tak je to přece jen něco jiného,“ byl ohromen Bedřich Ščerban.

Dukla bude pomáhat i nadále, o akcích projetku „Dukla pomáhá“ si můžete přečíst zde.

Senioři měli z JD maskota Dukly opravdovou radost.

Sociální pracovnice Domova pro seniory Jihlava – Lesnov se s ježkem JD také rády vyfotily

Maskot Dukly ježek JD zvídavě koukal na svého parťáka ježka, avšak keramického.