Výběhy na Letňáku byly lepší než na Šacberku, hlásí Daniel Kolář

20.05.2020 / Tomáš Lysý

V předešlých dnech letní přípravy si hráči A-týmu Dukly užili pořádných lahůdek. V pátek 15.5.2020 je čekaly výběhy sjezdovky Šacberk (380 metrů, převýšení 83 metrů, celkem čtyřikrát). V úterý si pro ně trenéři připravili trénink v areálu Letního kina. Nejprve přeskoky velkých schodů, poté výběhy menších (a vzdálenostně delších) schodů. „Dělali jsme různé schody a různě jsme skákali. Cvičení byla spíše na sílu. Bylo to vyčerpávající, do toho vedro, takže slušný trénink,“ povídá obránce Daniel Kolář, který s Duklou absolvuje druhou letní přípravu.

Během současné přípravy makají hráči A-týmu v posilovně Zeus Power House, do toho přichází na řadu hrací tréninky, výběhy a páteční dřina „na morál“. Třeba jako první makačka na Šacberku, kterou hráči absolvovali v pátek 15.5. Čtyři výběhy sjezdovky (tedy vyběhnutých 1520 metrů a nastoupených 332 metrů) daly zabrat. „Šacberk byl o vůli kousnout se a vyběhnout. Hlavně na konci to byla síla, když člověk běžel,“ vrací se Daniel Kolář k pátečnímu výběhu sjezdovky, která se od poloviny láme zlomyslně nahorů. „Šacberk byl horší, ale všechno má něco do sebe,“ porovnává jihlavský „kopec“ s areálem Letního kina.

Tomáš Harkabus (vlevo) a Daniel Kolář při výbězích sjezdovky Šacberk. Foto: Tomáš Lysý

Právě v amfiteátru probíhal úterní trénink. Hráči nejprve přeskakovali větší kamenné schody, poté vybíhali menší, ale vzdálenostně delší horní ochoz. „Bylo to náročné. Dělali jsme schody a různě jsme skákaly; šlo o cvičení na sílu. Bylo to vyčerpávající, do toho vedro, takže slušný trénink,“ usmívá se jihlavský zadák. „Šli jsme čtyři série po šesti s tím, že jsme při sériích měnili nohy, měli různé poskoky a nakonec jsme dělali výběhy po menších schodech,“ doplňuje.

Trénink v areálu jihlavského amfiteátru byl dle Daniela Koláře výživný. Foto: Tomáš Lysý

Kompletní foto zde

Dukla Jihlava se po roční pauze vrátila v rámci letní přípravy A-týmu k specialistovi na CrossFit Miroslavu Skálovi. Hráči trénují v jeho posilovně Zeus Power House. „Je vidět, že on tomu rozumí. Má výborné a dobře sestavené tréninky. Celkově mě to baví. Děláme cviky, které jsem třeba dělal dávno a teď se vrací, takže super. Pro mě super,“ přitakává hokejista, který v minulé sezoně sedm branek dal a na dalších devět nahrál.

Příprava A-týmu 2020: Daniel Kolář o letní přípravě

Autor videa: Tomáš Lysý