Jsme tým, takže bychom si měli pomáhat, říká obránce Jan Strejček, který rád a dobře vaří

23.05.2020 / Tomáš Lysý

Druhý týden přípravy, první týden i s Janem Strejčkem, Danielem Krenželokem a Tomášem Urbancem. Právě u prvního jmenovaného bylo oznámeno, že se k Dukle připojí zkraje druhého týdne letního drilu, který byl opět zakončen na Šacberku. „Týden byl docela náročný, i když jsem se připravoval. Nějak jsem to zvládl, takže za mě dobré,“ hovoří o pěti dnech, ve kterých hráči zavítali vedle obávané jihlavské sjezdovky i k výběhům schodů na Letním kině.

Porovnání náročnosti jednoznačně hovoří pro Šacberk. Tentokrát jej hráči ve skupinkách dlouhým krokem vyšli třikrát ve společnosti těžkých koulí kettlebell. Dvojice musela odzdola nahoru nést vynést kettlebell o váze 20 kg, trojice měla náčiní ještě o čtyři kilogramy těžší. „Schody na Letním kině byly docela v pohodě, ale tohle… Podívejte se na ten výhled, který sám o sobě hovoří, že to bylo náročné. Holt pátek,“ říká na vrcholu sjezdovky Jan Strejček s ohledem na to, že páteční tréninky budou vždy „na morál“. A zároveň se dokáže vžít do pocitů spoluhráčů, kteří sjezdovku minulý týden čtyřikrát vybíhali. „V Litvínově jsem sjezdovku dělal, tak asi vím, jaké to bylo. Nyní se šlo třikrát, což bylo také nepříjemné,“ doplňuje „Strejda“. Ovšem i tentokrát na hráče výběh čekal, na závěr si dali sprint od druhého betonového pilíře až zcela nahoru.

Jan Strejček táhne na vrchol sjezdovky kettlebell o váze 24 kilogramů. Foto: Nela Dittrichová

Kompletní foto zde

V pátečním krásném slunečném dopoledni a poledni by se dala najít stovka jiných činností, které na Šacberku dělat. „Příroda je tady krásná, to určitě. Ale výběh s kettlebellem není nic příjemného,“ sděluje ex-litoměřický zadák. Nutno ovšem podotknout, že na vrcholu sjezdovky je bohužel jasně patrná devastace místních lesů kůrovcem.

Jak už bylo psáno, po třetím zdolání Šacberku následoval ještě běh. O cíl bylo postaráno – poslední tři hráči běželi ještě jednou, znovu od druhé betonové zídky. „Je to vždycky motivace, nikdo nechce být poslední,“ přitakává Jan Strejček s tím, že ihned po svém běhu si s novými parťáky plácl. Stejně tak s dalšími třemi, kteří běželi ještě jednou. „Jsme tým, takže bychom si měli pomáhat. A myslím si, že kluci mě mezi sebe vzali dobře,“ těší šestadvacetiletého zadáka, který nastoupil v extralize ke dvaceti utkáním a dokázal se hned dvakrát střelecky prosadit.

Po konci pátečního tréninku se možné myšlenky hráčů upínaly k odpočinku. Jedna z náplní volného času Jana Strejčka je gastronomie. Na sociální síti Instagram má vedle svého účtu i profil, který má k tomuto dni 63 fotografií a kde je možno vidět jeho kuchařské umění. Soudě dle fotografií to Honzovi jde na jedničku! „Profil je Honza v kuchyni a uvidíme, jestli něco budeme o víkendu vařit nebo ne,“ uzavírá s úsměvem. Tak se můžete nechat inspirovat!

Je libo inspiraci na nějakou pochutinu? Foto: Jan Strejček – honzavkuchyni

Příprava A-týmu 2020: Jan Strejček o přípravě s Duklou

Autor videa: Tomáš Lysý