Kádr Dukly dostává finální obrysy. V klubu totiž pokračuje i útočník Tomáš Jiránek

24.06.2020 / Tomáš Lysý

Soupiska z minulé sezony měla pro nový ročník již pouze dva otazníky. Zda budou pokračovat i útočníci Tomáš Jiránek a Tomáš Chlubna. Nyní je z poloviny jasno. Tomáš Jiránek, který do Dukly přišel na konci přestupního období 2017 a hned s klubem slavil postup do extraligy, bude oblékat jihlavský dres i v nadcházejícím ročníku. „Jednání byla dlouhá, ale došlo k dohodě, což je podstatné. Smlouva je podepsána na jednu sezonu,“ hlásí jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Tomáš Jiránek přišel do Jihlavy na konci ledna 2017 a k postupu pomohl výbornými 16 body (9+7) v devětadvaceti utkáních. I následující extraligový ročník mu vyšel poměrně slušně a nasbíral v něm 19 bodů, nejvíce ve své kariéře během jedné sezony v nejvyšší soutěži. Na záchranu Dukly v extralize ale ani jeho bodový příspěvek nestačil.

Po sestupu jihlavskou loď neopustil, naopak před sezonou 2018/2019 dostal na dres asistentské Áčko. Bohužel v tehdejším ročníku a také v tom uplynulém se mu nevyhýbala zranění a za dvě sezony tak odehrál v základní části 64 zápasů z celkových 114. V play-off měl příspěvek výraznější, 11 zápasů ze dvanácti. Snad si Tomáš své zdravotní lapálie v předešlých dvou ročnících vybral a nyní bude opět nejen sbírat body, ale pořádně tvrdit muziku – jak se na jeho parametry sluší a patří (190 cm, 91 kg).

Za Duklu během čtyř a půl sezony odehrál celkem 163 zápasů, ve kterých nasbíral 64 bodů (37+27).

Útočníci Tomáš Jiránek (vpravo) a Michal Poletín oslavují gól do sítě Horácké Slavie Třebíč. Oba forvardi se s Duklou dohodli na pokračování i pro sezonu nadcházející. Foto: Markéta Křížová Foto:

AKTUÁLNÍ SLOŽENÍ HRÁČSKÉHO KÁDRU PRO NADCHÁZEJÍCÍ SEZONU

Brankáři: Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč; připravují se ve skupince s trenérem gólmanů Petrem Jarošem
Obránci: Vlastimil Bilčík, Daniel Bukač, Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Filip Eliáš (try-out), Daniel Kolář, Daniel Krenželok, Lukáš Mareš, Jan Strejček
Útočníci: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Kryštof Hrala, Jakub Illéš, Tomáš Jiránek, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Matěj Pekr, Michal Poletín, Josef Skořepa, Tomáš Urbanec (try-out), Matěj Zadražil.
Útočník Tomáš Chlubna trénuje s Duklou a čeká na výsledek draftu 2020. Ten však byl přeložen na podzim 2020.