U kluků dojde k ohromnému nárůstu síly, tvrdí po přípravě na suchu trenér Karel Nekvasil

28.06.2020 / Vladimír Šťastný

Poctivá předsezonní příprava na suchu a následně na ledě může ve formě dobré kondice přinést hokejistům ovoce v nové sezoně. První část přípravy na suchu, tolik neoblíbené pro samotné hráče, má tvořící se jihlavský tým za sebou. Ohlédnutí za přípravou nám přibližuje asistent trenéra Viktora Ujčíka Karel Nekvasil.

„V pátek 26. června oficiálně skončila suchá část přípravy. V pondělí a v úterý budou mít ještě kluci silové testy, které se budou odehrávat taktéž v posilovně u Mirka Skály, se kterým jsme po celou dobu spolupracovali. Domluva s ním byla po celou dobu výborná, ať se jednalo o tom, co se bude dít v posilovně, tak i o následném, jako byly výběhy na sjezdovce Šacberk, či schody v letním kině,“ začal ohlédnutí Karel Nekvasil.

Trenéři byli s průběhem přípravy spokojeni a ještě před silovými testy jsou přesvědčeni, že se výrazně projeví na kondici hráčů. „Věříme, že dojde u kluků k ohromnému nárůstu síly, je vidět i nárůst hmotnosti u některých, ale samozřejmě vše ukážou až výstupní silové testy, které v porovnání se vstupními potvrdí změny. Věřím, že jenom k lepšímu,“ dodal asistent trenéra hokejistů Dukly.

Oba trenéři, Karel Nekvasil i Viktor Ujčík jsou přesvědčeni, že volba suché přípravy v posilovně byla správnou volbou a bude ku prospěchu v nadcházející sezoně. „Věříme této volbě, jinak bychom ji nedělali. Když hráč nebude mít na ledě sílu do každého pohybu, nebude ho moci udělat správně a naplno. Nárůst síly je potřeba a ještě během srpna budeme chtít, aby svaly ještě narůstaly. Na tom budeme dál spolupracovat s kondičním trenérem Skálou,“ doplnil šestatřicetiletý trenér.

Novinkou pro letošní přípravu v posilovně bylo rozdělení týmu do dvou výkonnostních skupin, což trenér Nekvasil velmi kvituje. „Tým jsme na základě výsledků ze vstupních silových testů rozdělili do dvou skupin. Tím byly hráči ve skupinách přibližně na stejných úrovních. Díky tomu jsme se v posilovně nezdržovali třeba přenastavováním váhy na činkách. A práce v menších skupinách je vždy efektivnější a je tam více prostoru na opravování techniky a chyb“.

Po skončení suché přípravy mají trenéři dva týdny volno, poté je již čeká nástup na druhou část přípravy na ledě. Jak s volnem naloží Karel Nekvasil? „Odjedu na chalupu a budu si užívat volna, alespoň týden. Potom si již zase budu dávat dohromady přípravy na tréninky na ledě,“ okomentoval krátké volno bývalý útočník, který v dresu Dukly Jihlava odehrál v sezoně 2007/08 dvacet mistrovských utkání.

Po skončení suché přípravy a několika dnech volna se poté příprava na sezonu 2020/21 přesune na led. „Od 13. července začneme pracovat na ledě s kluky ročníku narození 1996 a mladšími, o týden později se k nim připojí zbytek týmu,“ zakončil Karel Nekvasil.

Dukla 2020: Trenér Karel Nekvasil o letní přípravě

Autor videa: Vladimír Šťastný