Mám rád takovou suchou přípravu, jaká byla letos, říká Josef Skořepa

27.06.2020 / Vladimír Šťastný

Za velice náročnou suchou přípravou v posilovně, při které následně nechyběly ani výběhy na sjezdovku ve Zborné, či výběhy dlouhých schodů v areálu letního kina v Jihlavě, se ohlédl loňský kapitán týmu Dukly Josef Skořepa.

Letošní příprava byla oproti jiným odlišná, a protože Josef Skořepa absolvoval ve své kariéře již mnoho takových příprav, z nichž část byla i v Jihlavě, má plné právo tu letošní posoudit a porovnat s těmi předešlými. „Letošní příprava byla taková specifičtější, protože jsme se připravovali pod vedením kondičního trenéra, navíc jsme byli podle výkonnosti rozděleni do dvou skupin. Pokud bych mohl porovnat, tak první příprava, když jsem přišel do Dukly, byla opravdu těžká. Alespoň pro mě, protože já nevyhledávám v rámci přípravy kola, nebo běhání. Osobně mám radši právě takovou přípravu, jako byla letos. Raději si zalezu do posilovny, než abych vyhledával nějaké kopce, běhání a jízdu na kole,“ okomentoval svůj přístup k suché přípravě Josef Skořepa.

Osmatřicetiletý hokejový veterán uvítal i letošní rozdělení týmu do dvou výkonnostních skupin. „Trenéři tým rozdělili na dvě skupiny, slabší a silnější, což bylo velmi dobré a ku prospěchu věci. Práce v posilovně měla spád, nemuseli jsme se zdržovat několikerým předěláváním závaží a ta hodinka vždy utekla jako voda.“

Před rodákem z Nymburka jsou nyní tři týdny volna, poté již začne příprava na ledě. Ale podle slov Josefa Skořepy může být volno i kratší. „První týden se budu plně věnovat rodině, na to se těším. S malou dcerkou budeme na zahradě, u bazénu, ale poté již začnu sám posilovat, s rodinou půjdeme třeba na kolečkové brusle. Mladí kluci jdou na led od 13. července a je možné, že bych začal s nimi. Ale to si ještě rozmyslím,“ usmíval se hráč, který od září začne v Dukle svoji šestou sezonu.

Na led a na přípravné zápasy, potažmo na sezonu se již jeden z lídrů týmu těší. „Na led se těší každý hokejista, každý by rád vynechal suchou přípravu, která je ovšem hodně důležitá, ale na led se těší každý,“ zakončil Josef Skořepa.

Dukla 2020: Josef Skořepa o letní přípravě

Autor videa: Vladimír Šťastný