Válení u vody nemám moc rád, tvrdí obránce Daniel Kolář

13.07.2020 / Vladimír Šťastný

Konečně jsme se dočkali ledu. To si mohli říci mladí hráči Dukly Jihlava, když v pondělí 13. července v deset hodin poprvé vyjeli na led k zahajovacímu tréninku druhé části přípravy na nadcházející sezonu. Premiéru si odbyli na ledě tréninkové haly CZ LOKO Arény.

Jako první vyjel na led překvapivě obránce Daniel Kolář, ačkoliv věkem do této party nepatří. „Na led jsem se těšil. Po takovém dlouhém volnu člověk potřebuje pohyb a u mě je důležité, že si těžko zvykám na nové věci. Takže pro mě platí, čím dříve, tím lépe,“ usmíval se sedmadvacetiletý bek.

Jaká vlastně byla náplň prvního tréninku? „Ze začátku se jednalo o koordinaci, potom bylo bruslení, nějaké nahrávky. Hlavně šlo o to, osahat si nové věci, na to se zvyká těžko. Tréninky jsou tvrdé, ale za týden to bude již dobré. A potom jsme i hráli a jsem rád, že jsme jako bílý tým vyhráli a nemuseli jsme bruslit navíc,“ popsal trénink Dan Kolář.

Pro někoho bylo čtrnáct dnů volna od skončení suché přípravy málo, pro někoho to byla dlouhá doba, což výše potvrdil i Dan. A jak prožil dny volna pražský rodák, nyní začínající druhou sezonu na Vysočině? „Jeden víkend jsem jel s přítelkyní na vodu na Vltavu a potom jsme odcestovali k Balatonu do Maďarska si odpočinout. Čtyři dny válení u vody stačily, já to válení nemám moc rád a těší mě, že jsem se mohl ode dneška zapojit do tréninku,“ zakončil Dan Kolář.

Dukla 2020: Daniel Kolář po prvním tréninku na ledě

Autor videa: Vladimír Šťastný