Dva Dukláci již pomohli, nyní se na pomoc Ondřeji Buchtelovi přidává i Jan Brož

18.07.2020 / KLUB

Je to teprve několik dní, co český hokejový národ obletěla šokující zpráva o zdravotních komplikacích Ondřeje Buchtely. V pouhých dvaceti letech totiž tento obránce čelí jinému boji, než na jaký byl zvyklý mezi mantinely. Mládežnický reprezentant se pere s rakovinou srdce a právě v reakci na jeho zákeřnou nemoc se mezi hokejisty a fanoušky zvedla obrovská vlna solidarity – zejména na sociální síti Instagram draží samotní hokejisté svou výstroj, přičemž výtěžek jde ve prospěch právě „Buchty“. Také Dukla pomohla. Útočník Michal Poletín vydražil svou hokejku za 4000 Kč, grafik David Suchý namaloval pro fanouška portrét, jenž ho v aukci získal za 2500 Kč a ještě 500 Kč díky Davidovi přihodil navíc. Pomoct můžete i nadále, nyní draží gólman A-týmu Jan Brož svojí hranou hokejku!

David Suchý, mladý talentovaný grafik a spolupracovník HC Dukly Jihlava, se rozhodl z řad Dukláků pomoct jako první. Dne 6.7.2020 dal na svůj instagramový profil trošku jinou dražbu, ale se stejným cílem. Na rozdíl od hokejistů nedražil hokejové vybavení, nýbrž nabízel své grafické přednosti. „Podepsanou hokejku jsem nenabízel, protože by o ní stejně nikdo nestál. Ale napadlo mě, že bych mohl nabídnout něco jiného. Výherci aukce namaluji portrét, který mi sám zašle, případně návrh gólmanské masky. Vyvolávací cena byla 500 Kč a nakonec vyhrál pan Lukáš Foff, jenž přihodil 2500 Kč. Když jsem s ním pak mluvil, prozradil jsem mu, že můj tajný cíl na vítězný příhoz byl 3000 Kč. No a on poté přihodil ještě 500 Kč navíc. Nemohl jsem si přát lepšího výherce aukce,“ říká dlouholetý příznivec Dukly David Suchý.

David Suchý namaloval pro výherce „grafické“ aukce pana Lukáše Foffa dle jeho přání tento obrázek. Autor: David Suchý

Michal Poletín nabídl do dražby svojí hranou hokejku ze sezony 2019/2020. Současný jihlavský útočník má na Ondřeje Buchtelu poměrně známé vzpomínky, vždyť s ním dva roky hrál v dresu chomutovských Pirátů, konkrétně v ročníku 2016/2017 a rok na to. Sluší se zmínit, že ve stejných letech patřil do pirátské lodě také Juraj Valach, jenž přispěl „Buchtovi“ na jeho léčbu 25 tisíci Kč. Hokejka Michala Poletína se dražila týden na facebooku Dukly a nejvyšší příhoz zaznamenal další dlouholetý fanoušek Dukly a člen Spolku fanoušků HC Dukla Jihlava pan Tomáš Štancl, jenž si „Poldovu“ hranou hůl pořídil za 4000 Kč. Děkujeme!

Klubovou redakci následně oslovil i brankář Dukly Jan Brož s tím, že by dal svojí hokejku do dražby také. Slovo dalo slovo a i nyní můžete spolu s „Brožíkem“ pomoct Ondřeji Buchtelovi. Hůl jihlavského brankáře se nyní draží stejným způsobem, jako výstroj většiny hokejistů, jenž „Buchtovi“ pomáhají – tedy přes sociální síť Instagram. Nejvyšší příhoz u hokejky Jana Brože je zatím 2000 Kč a dražit můžete na instagramovém účtu Jana Brože, viz. odkaz níže. Konec aukce je 22.7.2020.