Chance Ligu bude hrát 18 týmů, Piráti Chomutov do ní nenastoupí

22.07.2020 / Vladimír Šťastný

Nový ročník druhé nejvyšší české hokejové soutěže začne na začátku září, ale již dnes je jasné, že mezi původními devatenácti týmy nebude celek Piráti Chomutov. Kvůli velkému dluhu začne seniorský celek v Krajské lize mužů Ústeckého kraje.

Rozhodnutí o konci seniorského hokeje v profesionálních soutěžích Chomutově přišlo od Výkonného výboru zapsaného spolku Piráti Chomutov dopoledne ve středu 22. července. Naplnilo se tak to, o čem se spekulovalo již delší dobu. Klub má dluh ve výši 37,5 milionu korun a je v insolvenci, zhruba třetinu dluhu tvoří závazky vůči hráčům, kterých je zhruba šedesát.

Skupina investorů se od začátku léta snažila pomoci s dluhem hráčům, nabízela každému hráči zaplatit třicet procent dluhu. S tím ovšem museli souhlasit všichni, ale nebylo tomu tak. „Šéf hráčské asociace Libor Zbořil i samotní hráči se snažili najít shodu s menšinou kolem agenta Tomáše Krejčího, která s návrhem nesouhlasila, ovšem to se nepodařilo, takže seniorský hokej bude v Chomutově na krajské úrovni,“ uvedl na webu klubu Daniel Badinka, předseda zapsaného spolku Piráti Chomutov.

K situaci v Chomutově se vyjádřilo i vedení Českého hokeje. „Vedení Českého hokeje vzalo na vědomí prohlášení klubu Piráti Chomutov, že nebude moci prokázat bezdlužnost vůči hokejovým subjektům a splnit tak podmínky pro účast v Chance lize. Oficiální písemné vyjádření v tomto smyslu jsme nicméně zatím neobdrželi. Musíme proto počkat, až se tak stane nebo do konce července, kdy vyprší lhůta stanovená pro doložení bezdlužnosti vůči hokejovým subjektům Licenčním řádem. S definitivní platností rozhodne výkonný výbor Českého hokeje, který se sejde 11. srpna 2020," je uvedeno na webu www.hokej.cz.