Tréninky jsou náročné, venku je teplo, led není optimální, říká útočník Michal Poletín

31.07.2020 / Vladimír Šťastný

Zatímco venkovní teploty již dosahují letních parametrů a rtuť teploměru atakuje třicetistupňovou hranici, pro hokejisty Dukly Jihlava platí zcela jiný řád. Alespoň v dopoledních hodinách. Každý všední den totiž absolvují pod vedením trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila porci pořádně náročných tréninků. Do své dvanácté seniorské sezony se připravuje i útočník Michal Poletín.

Devětadvacetiletý útočník, který v loňské sezoně za Duklu Jihlava odehrál padesát pět utkání, v nichž vstřelil dvanáct gólů, ke kterým přidal dvacet šest asistencí, se k týmu připojil až na ledovou přípravu 20. července. Jak urostlý hráč hodnotí dosavadní přípravu na ledě? „Zatím to jsou stále jenom začátky. První týden byl o tom, abychom se do toho dostali, druhý týden se přidává. Přibyla posilovna a je to jako každý rok, aby člověk natrénoval na nadcházející sezonu. Je to náročné, venku je teplo, led není optimální, ale to je každý rok stejné,“ začal Michal.

Suchou přípravu absolvoval Michal Poletín individuálně. Co vlastně od poloviny března, kdy koronavir uzavřel stadiony, do 20. července dělal? „Tak první tři týdny jsem si dal úplné volno, potom jsem začal doma chodit na rotoped, běhat a jak to bylo možné, tak jsem už pátou letní přípravu absolvoval u Michala Hamršmída v Praze. Trénoval jsem s partou kluků, takže jestli se nemýlím tak jsme, nějakých dvanáct, čtrnáct týdnů trénovali. Pouze jsem si v červenci udělal pár dnů volno a jel jsem do Chorvatska a Slovinska,“ dodal pražský rodák.

Michal prošel v předchozích letech organizací Piráti Chomutov, hrál tam dvě sezony, takže se mohl vyjádřit i k situaci v Chomutově, kde skončil seniorský hokej na profesionální úrovni. Jak na působení u Pirátů vzpomíná? „Konec Pirátů mě mrzí. Já jsem tam zažil asi nejúspěšnější sezonu v mé kariéře, protože v té první sezoně jsme se dostali až do semifinále Extraligy. Ta druhá ovšem už tak týmově povedená nebyla. Osobně na působení v Chomutově vzpomínám jenom v dobrém a je škoda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ ohlédl se za dvouletým angažmá v severozápadních Čechách.

Nyní začíná Michal Poletín druhou sezonu na Vysočině, blíží se i první přípravný zápas. Jak se na něj těší hokejista, který odehrál devět sezón v české Extralize? „Trénování je vždy v přípravě náročné a zápasy jsou jakýmsi zpestřením. Určitě to nebude úplně optimální, protože jsme téměř pět měsíců nehráli zápas. Člověk se ale do toho dostane a o to víc ho to bude bavit,“ usmíval se pod svůj plnovous Michal.

Michal Poletín o přípravě na ledě