Mimořádná opatření pro domácí přípravné zápasy Dukly Jihlava

01.08.2020 / KLUB

Přísnější bezpečnostní opatření čekají diváky od prvního přípravného zápasu Dukly Jihlava před novou sezonou 2020/21, který je již za dveřmi. Ve středu 5. srpna se svěřenci trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila představí před domácím publikem při zápase s polským celkem JKH GKS Jastrzebie. Zápas se odehraje v rámci velkého turnaje O pohár RT TORAX.

Vzhledem k současné epidemii covid – 19 se zápas odehraje za přísnějších opatřeních, než je obvyklé. Vedení klubu HC Dukla Jihlava rozhodlo o organizaci přípravných utkání v souladu s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví České republiky č.j.: MZDR 15757/2020 – 26/MIN/KAN, které nabylo účinnost dnem 27. července 2020 a platí do odvolání.

Kapacita stadionu je pro přípravná utkání stanovena na 1000 diváků, kteří budou sledovat zápas ze dvou sektorů, každým o kapacitě 500 míst. Jedná se o sektory A a F. Toto označení dostaly dle vchodů, kterými se bude možno dostat do CZ LOKO Arény. Jiné vchody nebudou k dispozici.

Vzhledem k tomu, že se jedná o akci ve vnitřním prostoru s účastí větší než 100 lidí ve stejný čas, musí mít všichni návštěvníci při příchodu do arény a po celou dobu pobytu v ní ochranné prostředky dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének.

Tento zákaz se nevztahuje na děti do věku dvou let, na osoby s poruchou intelektu, kongitivní poruchou či závažnou alterací duševního stavu.

SEKTOR A
Sektor A je tvořen tribunou A na stání a tribunami A, B a C na sezení. Jedná se o stranu k malému zimáčku se vchodem A od parku. Pro sektor na stání (tribuna A) jsou vyhrazeny toalety u vchodu A, pro tribunu na sezení A, B a C, jsou k dispozici toalety u vchodu A. Společný bufet pro obě tribuny je nad tribunou pro stání A. Konec tribuny A na horním ochozu na straně k sekretariátu bude uzavřen.

SEKTOR F
Sektor F je tvořen tribunou F na stání a tribunami D, E a F na sezení. Jedná se o stranu k pivovaru se vchodem F od parku. Pro sektor na stání (tribuna F) jsou vyhrazeny toalety u vchodu F, pro tribunu na sezení D, E a F, jsou k dispozici toalety u vchodu DEF. Společný bufet pro obě tribuny je venku v parku, dostupný vchodem F.

Volný pohyb mezi sektory není dovolen. Oba prostory budou od sebe odděleny mobilními zábranami. CZ LOKO Aréna tak nebude průchozí, prostor před kabinou hostů a kabinou rozhodčích bude uzavřen, podobně, jak tomu bylo při exhibici Olda 60.

TRIBUNY NA SEZENÍ
Všechny tribuny na sezení budou mít omezenou kapacitu, která je oproti normálnímu stavu čtvrtinová. K dispozici tak bude na celém stadionu pouze 320 míst k sezení. Režim sezení na tribunách je následující. Diváci hromadné akce sedí jen v každé druhé řadě a v takové řadě mohou sedět tak, že je od jiných osob bude oddělovat alespoň jedno sedadlo. Ostatní řady a sedadla budou mechanicky zajištěna proti použití.

Dvě pokladny v parku budou otevřeny od 17.15 hodin a vedení klubu prosí návštěvníky, aby preferovali platbu kartou a k pokladnám přicházeli již s rouškou. Bez roušky nebude do CZ LOKO Arény nikdo vpuštěn. V případě nouze je možné zakoupit roušku za 20 Kč u pokladny. Vchody A a F budou otevřeny v 17.30 hodin, tedy půl hodiny před začátkem zápasu, který je stanoven na 18 hodinu.

Prosíme všechny diváky, aby dodržovali přísnější opatření při přípravných zápasech. „Není naším cílem zbytečně zatěžovat diváky nepopulárními a nepříjemnými opatřeními, nicméně musíme vyjít vstříc opatřením vlády a hygienické stanice. Apeluji na diváky, aby se řídili těmito pravidly a dbali pokynů pořadatelské služby a respektovali mobilní zábrany,“ apeluje na fanoušky Dukly jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Vstupenky na pokladnách lze zakoupit do sektoru A, nebo do sektoru F v režimu dospělá a dětská vstupenka. Každý by si měl předem vybrat, kam bude chtít jít. Prostor arény nebude průchozí. Upozorňujeme návštěvníky, že zakoupená vstupenka do sektoru A bude akceptována pouze v turniketu u vchodu A, vstupenka do sektoru F je aktivní pouze u vchodu F a to po celý zápas. AUTOMATICKÁ POKLADNA PŘED INFOCENTREM NEBUDE PŘI PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASECH K DISPOZICI.

17.15 hodin - otevření pokladen v parku
17.30 hodin – otevření vchodů A a F CZ LOKO Arény
18 hodin - začátek utkání.
Dospělé vstupné (sezení, stání) – 80 Kč
Dětské vstupné (do 130 cm výšky, sezení, stání) – 20 Kč .