Dominik Hašek přijel do Jihlavy. S Duklou jednal o možné spolupráci

13.08.2020 / Tomáš Lysý

Během jednoho roku již třetí vzácná návštěva! Do Jihlavy opět přijel legendární gólman Dominik Hašek, který vyhrál prakticky všechno, co si hokejista může přát. Vítěz olympijských her, držitel Stanleyova poháru a čtyřnásobný medailista z mistrovství světa zavzpomínal s jednatelem Dukly Bedřichem Ščerbanem na časy, kdy hráli spolu v jednom týmu, a také s jihlavským klubem jednal o možnosti partnerství. „Když Jihlavou projíždím, vždycky se rád stavím. Člověk zavzpomíná. Důvodem také bylo, že jsem byl osloven ohledně spolupráce mého nápoje značky Smarty a Dukly Jihlava,“ prozrazuje jedna z největších person českého hokeje.

Dominik Hašek má za poslední roky na Duklu velice dobrou vzpomínku. Byl to právě jihlavský stadion, kde přerušil své rozhodnutí pověsit brankářskou výstroj na hřebík a už se nikdy nepostavit do hokejové svatyně. Bylo tomu tak při Zlatém utkání v roce 2014. Za uplynulou sezonu byl „Hašan“ v Jihlavě hned třikrát. Při výročí 75 let další legendy Jiřího Holíka, dále při výročním utkání k šedesátinám velké hokejové persony Oldřicha Válka a nyní. Důvod byl jasný... „V Jihlavě jsem měl možnost hrát, strávil jsem tady vojnu, mám tady kamarády a spoluhráče i z národního mužstva, jako třeba Béďu Ščerbana. Když Jihlavou projíždím, tak se vždycky rád stavím. Člověk zavzpomíná. A dalším důvodem je, že jsem byl osloven o možnou spolupráci s mužstvem. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Samozřejmě rád bych navodil spolupráci s mým nápojem značky Smarty a Duklou Jihlava. Rád bych značku propojil s místním hokejem,“ informuje Dominik Hašek.

Jeho cesta měla nejen pracovní charakter. Když se legendární brankář sejde s vynikajícím obráncem Bedřichem Ščerbanem, je na co vzpomínat. „S Béďou jsme strávili rok v Jihlavě a především jsme spolu hráli v národním mužstvu. Pamatuji si ho jako vynikajícího obránce. Snažil jsem se mu pomoct, když tam vzadu udělal nějakou chybu,“ rozesmějí se oba někdejší parťáci z národního týmu. „Vždycky je příjemné si popovídat o spoluhráčích, se kterými jsme hráli. Ale jsem tady taky proto, že se v Jihlavě bude stavět nový stadion a zajímalo mě, jak to bude vypadat, až tady jednou bude krásná nová hala,“ říká se zájmem Dominik Hašek a stejně jako mnoho dalších příznivců věří, že se do nové Horácké arény sám podívá. „Doufám, že vás navštívím dříve, než tady bude nová hala, protože přece jen to pár let potrvá. Ale těším se, až tady jednou bude,“ uzavírá krátký rozhovor nezapomenutelný hrdina z Nagana 1998.

Dukla 2020: Srpnová návštěva Dominika Haška v Jihlavě

Autor videa: Tomáš Lysý

Domink Hašek během exhibice Oldřicha Válka. Foto: Markéta Křížová

Takto Dominik Hašek gratuloval Jiřímu Holíkovi k 75. narozeninám v září 2019. Foto: Tomáš Lysý

Při Zlatém utkání olympijských vítězů z Nagana 1998 a trojnásobných po sobě jdoucích mistrů světa 1999-2001 přerušil Dominik Hašek své rozhodnutí již nikdy neobléct gólmanskou výstroj. A spolu s ostatními bavil zaplněný stadion. Foto: Archiv Dukly Jihlava