Do Dukly přichází obránce Tomáš Černý. Zatím na týdenní zkoušku

31.08.2020 / Vladimír Šťastný, Tomáš Lysý

Vedení klubu Dukla Jihlava se podařil husarský kousek. Na týdenní zkoušku do klubu přichází obránce se zkušenostmi z Kontinentální hokejové ligy – Tomáš Černý. Je však velká pravděpodobnost, že v červenožlutých barvách zůstane mnohem déle. „O Tomášovi víme, že je velice spolehlivým defenzívním bekem. Z toho důvodu nemá moc kanadských bodů, ovšem v obraně je na něj spoleh. Zatím u nás bude na týdenním try-outu,“ hlásí jednatel Dukly Bedřich Ščerban.
Foto: Lukáš Bajgar / HC RT TORAX Poruba 2011.

Třiadvacetiletý bek figuruje před letošní sezonou na soupisce extraligové Olomouce. „S Olomoucí máme dobré vztahy, Tomáš k nim přišel z Vítkovic a my jsme od nich dostali nabídku k testu hráče u nás. Sice máme osm beků, ale konkurence je vždy dobrá a my rádi šikovného praváka vyzkoušíme,“ sdělil k příchodu Tomáše Černého do Jihlavy trenér Viktor Ujčík.

Rodák ze severní Moravy, jehož mládežnickým týmem byl HC Slezan Opava, hrál dvě sezony za muže právě ve druholigové Opavě v letech 2015-2017, nicméně v sezoně 2017/18 odehrál deset zápasů za Slovan Bratislava, který v té době hrál KHL, zbytek sezony poté dohrál za B tým Slovanu. V KHL si zapsal do statistik zmíněných deset startů, v nich zaznamenal jednu asistenci. Z Bratislavy vedla jeho cesta do extraligy, kde hrál dvě sezony za Vítkovice, během těchto dvou sezon ještě zkusil 1. ligu v dresu Vsetína, Poruby a Havířova. V Extralize odehrál Černý 37 zápasů, v nichž vstřelil dva góly a přidal pět asistencí. Tomáš Černý měří 183 cm a váží 88 kg. V Dukle bude nosit číslo 48.

Na konci základní části ročníku 2018/2019 nastupoval Tomáš Černý v Chance Lize za Porubu. V utkání 41. kola hrál právě proti Jihlavě v obranné dvojici s Martinem Matějíčkem, který na závěr ročníku přešel tehdy také do Dukly. Na této fotce se nová jihlavská akvizice s číslem 18 snaží ubránit kapitána Jihlavy Josefa Skořepu. Foto: Lukáš Bajgar / HC RT TORAX Poruba 2011.