František Janda - Havířovák s dukláckým srdcem

30.09.2020 / Vladimír Šťastný

Přestože Jihlavu a Havířov dělí po silnici takřka tři sta kilometrů, není to překážkou pro Františka Jandu, aby z celého srdce fandil Dukle Jihlava. František pochází z Jihlavy, ale jako dítě se s rodiči odstěhoval do Havířova, kde žije dodnes. Čerstvý důchodce pak má v Jihlavě část rodiny a na Vysočinu ho to stále táhne. Jeho velkou láskou je hokej a zejména Dukla Jihlava.

Na Jihlavu je prostě hrdý, o čemž svědčí i jeho poznávací značka na autě. Nenajdeme na ní T Moravskoslezského kraje, nýbrž J značící Kraj Vysočina. Přestože se na hokej do CZ LOKO Arény dostane tak dvakrát, třikrát za sezonu, pravidelně si dlouhá léta zakupuje permanentní vstupenku na celou sezonu a neřeší, zda se mu tato investice vyplatí.

Permici na letošní sezonu jsme panu Jandovi předali po pondělním zápase v Šumperku, kde nás překvapil, když přidal k penězům za permanentku ještě tisíc korun. „To je dar jako základ na tu pokutu za chybějícího doktora,“ řekl František Janda, který byl moc rád za výhru Dukly 3:2.

Františkovi přejeme pevné zdraví, hodně radosti s Duklou a oceňujeme jeho podporu!

Dlouholetý fanoušek František Janda má svou červenožlutou lásku jménem Dukla prostě a jednoduše v srdci, o čemž svědčí nejen jeho pravidelné koupě permanentek, ale i zcela dobrovolný příspěvek na pokutu za chybějícího doktora při utkání Jihlava - Prostějov. Foto: Tomáš Lysý