Hokejbal nás bavil a zasmáli jsme se. Takže splnil účel, usmívá se Matěj Pekr

26.10.2020 / Tomáš Lysý

Je vyhlášeným kanonýrem. Matěj Pekr nastřílel za dvě sezony v jihlavském dresu 59 branek, jenže jubilejní šedesátá trefa zatím ne a ne přijít. Kolikrát má útočník Dukly i velkou smůlu, když gólman vytáhne nějaký grandiózní zákrok. Při hokejbalu proti parťákům se už prosadil. „Nějaké góly jsem dal. Jen je škoda, že když jsem chytil formu, tak se nehraje,“ pousměje se rodák z Uničova.

Po karanténě a při současném přerušení soutěže byl Matěj Pekr rád, že se opět mohli vidět se spoluhráči. „Ale jo. Po karanténě se vždycky člověk těší do kolektivu a na kabinu. Těšil jsem se i na to, že se trošku zpotím,“ říkal v dobré náladě třicetiletý útočník s tím, že současné tréninky na suchu jsou podobné předsezonnímu období. „Trošku to připomíná začátek léta, takže je to takové volnější. Rozhýbeme se, zasportujeme si a zahrajeme si hry, tentokrát hokejbal,“ upřesňuje.

A právě hokejbal „Pekymu“ a jeho týmu šel na jedničku. „Samozřejmě, že jsem vyhrál. Vyhrál starší, lepší a zkušenější tým. Zase jsme se zasmáli. Zápas nás bavil, takže to splnilo účel,“ hlásí pozitivně naladěný útočník, který k výhře přispěl i svými přesnými trefami. „Nějaké góly jsem dal. Chytám formu a jsme zavření, to je trošku škoda,“ prohodí Matěj Pekr a navazuje tak na slova Viktora Ujčíka, který doufá, že nalezená střelecká forma vydrží jihlavskému kanonýrovi i po dobu budoucího obnovení soutěže. Nejen produktivní útočník, který v první lize nasázel již 208 branek, ale neví, kdy to znovu bude. „Je to těžká doba pro každého. Nic s tím neuděláme a čekáme na nějaké zprávy, kdy nás pustí na led a na trénink,“ uzavírá rozhovor.

Matěj Pekr o tréninku na suchu a hokejbalu

Autor videa: Tomáš Lysý