Organizace Dukly Jihlava pomáhá i v době epidemie koronaviru

27.10.2020 / TISKOVÁ ZPRÁVA

Organizace HC Dukla Jihlava si již v první vlně pandemie koronaviru Covid-19 uvědomovala nastalou situaci a v rámci projektu Dukla pomáhá několikrát nastavila potřebným pomocnou ruku.

Klub spustil projekt Vyprodejme virtuálně zimák, kdy byly prodávány vstupenky na virtuální zápas. Za celkový výtěžek 65 tisíc Kč nakoupili představitelé Dukly dezinfekci a jednorázové rukavice zejména pro nejohroženější skupinu – seniory. Další pomoc přišla od členů vedení Dukly a členů A-týmu, kteří mezi sebou vybrali finanční prostředky a nechali v klubových barvách ušít 150 kusů roušek, kterých byl v tehdejší době kritický nedostatek.

Ve spolupráci se strategickým partnerem CZ LOKO dodala Dukla potřebným lidem další jednorázové rukavice. Během května, června a července 2020 darovali vybraní hráči A-týmu u klubového partnera, společnosti Cara Plasma, krevní plazmu. V této činnosti hodlají hokejisté Dukly pokračovat, samozřejmě po splnění všech podmínek, jelikož ještě nedávno byli v karanténě, a to již podruhé. Takzvaná rekonvalescentní plazma dárců, kteří prodělali nemoc Covid-19, totiž může pomoci lidem potýkajícím se s touto nemocí, protože obsahuje protilátky proti viru. Jiní zaměstnanci či spolupracovníci Dukly darují krevní plazmu pravidelně, bez mediální prezentace. „Děláme to proto, že chceme pomoci a cítíme to tak, ne z důvodů PR,“ odpověděl jednatel Bedřich Ščerban na otázku, „proč se o tom více nepíše a více se to neprezentuje.“ V neposlední řadě, organizace HC Dukla Jihlava věnovala zápas 5. kola Chance Ligy dne 26.9.2020 složkám Integrovaného záchranného systému. Klub jejich zástupce pozval na zápas a poděkoval jim za jejich nasazení v první linii boje proti koronavirové pandemii.

Klub se v rámci svých možností snažil vytvořit ty nejlepší podmínky i přímo na svém stadionu. Prostřednictvím projektu Bezpečná CZ LOKO Aréna byla v prostorách stadionu použita dlouhodobá preventivní aplikace, aby byla zajištěná co největší bezpečnost fanoušků, hráčů i zaměstnanců.

Nejen tyto dobročinné akce jsou podrobně zveřejněny na webových stránkách klubu v sekci A-tým – Dukla pomáhá, popř. na tomto odkazu. V těchto akcích bude organizace HC Dukla Jihlava samozřejmě pokračovat i nadále.

Téměř všichni členové A-týmu si již prošli karanténou. V karanténě byli i zástupci mládežnických týmů (např. juniorský a dorostenecký tým Dukly). Právě v době před karanténou, během ní i po jejím skončení dotyční striktně dodržovali a nadále dodržují daná hygienická nařízení.

Klub HC Dukla Jihlava vnímá současnou nelehkou situaci. Nejen v oblasti sportu, kdy jsou sportovní aktivity zrušeny, a hráči jako profesionálové nemohou vykonávat svojí práci, ale i v rámci běžného lidského života a životních potřeb. Aktuálním těžkým obdobím si drtivá většina z nás prochází poprvé v životě a koronavirus Covid-19 jakoby nám připomněl, co všechno máme a nemáme v životě pod kontrolou.

Organizace HC Dukla Jihlava přeje všem v tomto těžkém období hlavně hodně zdraví a trpělivosti.