0:4
(0:1, 0:1, 0:2)

Výborný výkon! Dukla jasně přehrála Litoměřice a vyhrála o čtyři góly

25.11.2020 / Martina Kramerová

Úvodní třetina zápasu v Litoměřicích se Dukle povedla. Červenožlutí totiž byli aktivnější a mohli dát více než jednu branku, kterou v sedmnácté minutě zařídil Josef Skořepa přesilovkovou dorážkou střely Pekra. Ve druhé části nejprve Jan Brož výborně vychytal únik soupeře a poté Dukla opět udeřila v přesilovce po úspěšné dorážce Tomáše Čachotského. Ve třetí části postihlo nepříjemné zranění obránce Daniela Koláře a Dukla pak hrála i pro něj. Na 3:0 zvýšil opět Tomáš Čachotský a nedlouho po něm se trefil ve vlastním oslabení Tomáš Hrakabus! Jihlava tak veze z Litoměřic tři body za výhru 4:0.
25.11.2020 16:30, Chance Liga - 12. kolo

HC Stadion Litoměřice

Král – Marcel, Holý, Výtisk (C), Krutil, Jebavý (A), Kubíček, Mlčák – Beran (A), Miškář, Novák – Koffer, Pytlík, Teplý – Lang, Válek, Procházka – Přikryl, Jícha, Hašek
0

HC Dukla Jihlava

J. Brož – Krenželok, Kolář (A), Černý, Strejček, Bilčík, Mareš – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Harkabus, Havránek, Pekr – Jiránek, Lichanec, V. Brož – Eliáš, Čermák, Chlubna
4
Branky a nahrávky: 17. Skořepa (Pekr, Krenželok), 33. Čachotský (Pekr, Skořepa),47. Čachotský (Illéš), 51. Harkabus (Havránek). Rozhodčí: Pražák, Vrba - Jindra, Bělohlav. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Oba celky načaly vzájemný duel vcelku opatrně a brankáři neměli v úvodních minutách příliš mnoho práce. Jako první se osmělili Jihlavští, když se dostal k zakončení Illéš. Jeho pokus z mezikruží však mířil vysoko nad horní tyčku Královy klece. V čase 16:24 už se ale hosté mohli radovat. Ve chvíli, kdy Stadion pykal za příliš mnoho hráčů na ledě, vypálil z vrcholu levého kruhu Matěj Pekr. Královi puk po tvrdé střele proklouzl mezi betony, ještě před brankovou čárou ho rychle našel Josef Skořepa a pohotovou dorážkou poslal Jihlavu do vedení - 0:1.

Zkraje prostřední periody ohrozil jihlavskou svatyni Lang, jeho ránu ale zastavila na cestě za Brožova záda branková konstrukce, která zacinkala prázdnou Kalich Arenou. K vyrovnávací trefě byl ve 27. minutě blízko i Pavel Novák, jenž povedenou sóloakci zakončil slušnou bekhendovou střelou. Ta ale neměla patřičnou razanci a Brož si s ní poradil. V čase 32:34 Dukla navýšila těsné vedení. Po Pekrově pokusu z levého kruhu vznikla před domácí brankou nepřehledná skrumáž, v níž se nejlépe zorientoval Tomáš Čachotský a doklepl kotouč do poloodkryté klece - 0:2

Kališníci si poté připsali několik slibných pokusů, ani jeden však neskončil gólem. Soupeř oproti tomu znovu udeřil. V polovině 47. minuty prudce vypálil Illéš, do jeho dělovky vložil hůl Tomáš Čachotský a svým druhým zásahem v zápase zvýšil na 3:0 pro Duklu. Ze strany Jihlavy to ale ještě nebylo vše. V čase 50:23 se hosté dostali do přečíslení, příležitosti se chopil Tomáš Harkabus a svým projektilem vymetl růžek litoměřické klece - 0:4. Skóre mohl korigovat Válek, jeho branka však nebyla uznána kvůli posunutí brankové konstrukce. Víc už se toho na ledě nestalo, a tak Stadion prohrál s Jihlavou 0:4.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Jeli jsme sem s tím, že domácí mají kvalitní hráče z dvacítky. Musím uznat, že jsme vyhráli zaslouženě. Musím kluky pochválit za obětavost, bojovnost a pohyb. Konečně jsme vstřelili více jak dva góly. Jsme spokojeni s výkonem i výsledkem.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Jihlava byla jednoznačně lepší, dala nám dva góly v přesilovce. My jsme naše přesilové hry nevyužili a hosté přidali další dva góly při hře pět na pět. Zaslouženě vyhráli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie