Zvolna jsem se přehoupl do druhé půlky kariéry, říká Tomáš Čachotský po 900. zápasu za Duklu

29.11.2020 / Tomáš Lysý

Všechno bylo důsledně naplánované. Dres pro 900. zápas Tomáše Čachotského za Jihlavu ležel na sekretariátu Dukly připraven již koncem záři, jelikož původně měl mít „Čagy“ zápasové kulatiny už na začátku října proti Přerovu. Koronavirus a přerušení soutěže tomu chtělo jinak, takže jihlavský lídr zaokrouhlil počet startů v červenožlutém dresu v sobotu 28.11.2020 na ledě Vrchlabí. Z pověrčivosti se ale pod Krkonoše dres nevezl a předání tak bylo domluveno s kapitánem Josefem Skořepou a trenéry na druhý den po utkání. „Ve Vrchlabí mi někdo něco říkal, že to asi bude. Jakoby jsem to věděl, ale dopředu jsem nestudoval, kolik přesně zápasů mi chybí,“ hlásí Tomáš Čachotský, jenž by se tak mohl dostat i na 1000 utkání za Jihlavu!

Z rukou trenéra Viktora Ujčíka a JD maskota Dukly dostal dres, ve kterém je přece jen o jednu nulu více, než je zvyklý. Tomáš Čachotský nosí obvykle na zádech číslo 90, ale nyní mu cifra 900 bude připomínat jeho devítisté utkání v červenožlutém, které připadlo na sobotu 28.11.2020. „Je to fajn. Ve Vrchlabí mi to někdo říkal, že devítistovka asi bude. Takže jsem to jakoby věděl, ale dopředu jsem nestudoval, jestli mi zbývá osm nebo devět utkání. Zvolna jsem se přehoupl do druhé půlky kariéry,“ vtipkuje jihlavský útočník s tím, že prý přidá ještě dalších devět stovek zápasů.

Dá se očekávat, že za nějaký rok a půl nebo dva roky dostane i dres s magickou tisícovkou? Smlouvu má ještě na další sezonu a k tomu opci… „Stát se to může. Nevím, co bude za rok, za dva. To takhle nemůžu říct. Je důležité nebýt zraněný a aby se hrálo hodně zápasů, aby se nezkracovala sezona na polovinu jako letos. Uvidíme, jak to půjde,“ usmívá se s tím, že překonání obrovského milníku je reálné.

Na svůj první zápas si ještě vzpomene. Play-off první ligy s Libercem, druhý zápas série a den 5.3.2001. „Jestli si dobře vzpomínám, tak to bylo semifinále play-off. Matně si vzpomenu,“ loví v paměti. Poté odehrál i zbylá tři utkání, kdy Dukla nakonec padla v urputné bitvě 2:3 na zápasy a do finále tak šli Bílí Tygři.

Zápasy Tomáše Čachotského za Duklu:

Extraliga ledního hokeje: 102 utkání
Play-out extraligy: 4 utkání
Baráž o extraligu: 31 utkání
První liga ledního hokeje: 644 utkání
Play-off první ligy: 119 utkání

Vzhledem k tomu, že aktuálně není možné konat na stadionech v rámci zápasů žádné ceremoniály, byl Tomášovi předán dres druhý den po utkání po dopoledním tréninku. Jakmile ale diváci dostanou zelenou a opět budou moct na hokejové zápasy, je v plánu i dodatečné předání dresu před fanoušky. „Moc děkuji za dres a vůbec za všechno. Přeji si, ať začneme normálně žít a lidi začnou pouštět na zimáky. Ať je pravá atmosféra k hokeji,“ vyslovuje přání asi všech sportovních příznivců Tomáš Čachotský.

Tome, gratulujeme a děkujeme!

Dres pro Tomáše Čachotského k 900. zápasům za Duklu

Autor videa: Tomáš Lysý