Daniel Kolář a Jiří Fronk vypomohou během pauzy Chance Ligy extraligovému Litvínovu

18.12.2020 / Tomáš Lysý

O hokejisty jihlavské Dukly, která vede Chance Ligu s pětibodovým náskokem na Kladno, je v extralize zájem. Protože má druhá nejvyšší česká hokejová soutěž nyní pauzu až do 6. ledna, vypomůže obránce Daniel Kolář a útočník Jiří Fronk extraligovému Litvínovu, který je v nejvyšší soutěži na 11. místě. „Jde o cílenou, oboustranně výhodnou spolupráci. Kluci si vyzkouší extraligu a Dukle se budou jejich zkušenosti hodit. Sbírání zkušeností je další kamínek ve výchově hráčů a v dosahování maximální výkonosti u hráče. Pokud tedy taková možnost je, tak jsme připraveni jednat a pomoci každému našemu hráči v dosahování co nejvyšších sportovních met,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Další pohyby v kádru zveřejní klub po domluvě s dalším extraligovým týmem v 16 hodin.

Daniel Kolář

Zástupce kapitána Josefa Skořepy měl pomoct Vervě již v září. Vzhledem k tomu, že se ale ve čtvrtém kole na ledě Benátek zranil obránce Daniel Bukač, zůstal Daniel Kolář v Jihlavě. Nyní si extraligové angažmá vyzkouší a naváže tak na jeden start v sezoně 2018/2019 za Pardubice. V letošní sezoně si Dan zapsal za Duklu 13 startů s bilancí jedné branky. Jeho průměrný čas na zápas je 18:36 minuty.

Daniel Kolář patří k oporám jihlavského kádru. Foto: Nela Dittrichová

Jiří Fronk

Objev loňské sezony (58 zápasů, 42 bodů, 21+21) navazuje na své výkony v Dukle také letos. Jiří Fronk je nejproduktivnějším hráčem týmu, když v 15 zápasech zaznamenal stejný počet bodů (9+6) a je nejlepším střelcem Dukly. S účastní na ledě je „Fronky“ těsně pod „Koldou“, průměrně odehraje 18:16 minuty na zápas. Zajímavá je i procentuální úspěšnost střelby, která je u Jirky na 20,45%. Každá pátá střela šestadvacetiletého forvarda tak skončí v síti!

Častý obrázek letošní sezony – Jiří Fronk se raduje ze vstřelené branky. Foto: Nela Dittrichová