Talentovaný mladíček Kevin Coufal podepsal smlouvu s Duklou

08.01.2021 / Tomáš Lysý

Je mu teprve patnáct let, ale už nyní se řadí mezi nejtalentovanější hráče (nejen) jihlavského hokeje. Řeč je o útočníkovi Kevinu Coufalovi, který hraje prvním rokem za dorostence Dukly a zároveň již nakoukl do reprezentačního výběru U-16. Hokejista, který začínal s nejrychlejším kolektivním sportem světa v Pelhřimově a před sezonou 2017/2018 přešel do Jihlavy jako starší žák, podepsal s Duklou Jihlava profesionální hráčskou smlouvu.

„Kevin je další z hráčů, který má potenciál do budoucna. Proto jsme mu nabídli smlouvu. Ale jak jsem mu řekl při podpisu, teď to vše začíná a on musí pracovat mnohem více a ještě tvrději. My mu dáváme jasně najevo, že má potenciál a dveře otevřené. Je na něm, jak podanou ruku a šanci uchopí,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban a dodává, že podobně na tom mohou být i další šikovní hráči jihlavské mládeže. „Stejnou šanci mohou dostat i další. Pečlivě sledujeme naše hráče,“ sděluje šéf Dukly.

Kevin Coufal v dresu dorostu Dukly při vítězném zápase proti Spartě 5:3. Foto: Nela Dittrichová

A pohled na soupisku A-týmu mu dává za pravdu. Dukla se v žádném případě nebojí dát šanci svým odchovancům nebo hráčům, kteří přešli do klubu v žákovském věku. V aktuálním kádru je těchto hráčů celkem jedenáct z pětatřiceti.

Kevin Coufal hrál do sezony 2016/2017 za pelhřimovské Lední Medvědy a vždy patřil mezi lídry svých kategorií. Následující sezonu již nastupoval za Duklu a v kategorii starších žáků B nasbíral 50 bodů (16+34) v 37 zápasech. O rok později se neztratil ani ve starších žácích A, tedy nejstarší žákovské kategorii. Jako „prvoroček“ (tedy hráč, jenž hraje ve vyšší kategorii prvním rokem) měl průměr více jak bodu na utkání (23 zápasů, 24 bodů = 7+17). V loňské sezoně už patřil k jasným lídrům starších žáků A, za které dal patnáct branek a na dalších 32 nahrál. Měl tedy 47 bodů ve 32 utkáních.

Letos, stejně jako prakticky všichni hráči v mládežnických soutěžích v České republice, toho moc neodehrál. Za dorostence Dukly, kteří jsou nejlepším týmem své kategorie v tuzemsku, nastoupil do tří zápasů, ve kterých zapsal gól a tři asistence.

Hokejista, který se v roce 2018 zúčastnil Mezinárodni česko-finské hokejové školy, dostal pozvánku i do nejmladšího reprezentačního výběru. V září byl spolu s dalším jihlavským dorostencem Martinem Matějíčkem nominován na kemp reprezentace do 16 let, který se uskutečnil ve Zlíně.


Útočník dorostu Dukly Kevin Coufal podepisuje smlouvu s Duklou Jihlava a vzápětí jí z rukou jednatele klubu Bedřicha Ščerbana i přebírá. Foto: Tomáš Lysý