Fanoušci podpořili Duklu „na dálku“ – poslali hráčům slogany a fotografie

25.02.2021 / Tomáš Lysý

Středečnímu derby Dukly s Třebíčí bylo přítomno na stadionu několik „vytisknutých“ fanoušků a podpořili boj hráčů v bordó-žluté kombinaci. Protože osobní účast fans v ochozech není stále možná, nahradily je velkoformátové fotografie a vytištěné slogany. Pokud chcete tímto způsobem podpořit Duklu i vy a vidět se třeba na záběrech hokejkaTV, máte šanci. Pište nám své vzkazy sem nebo posílejte vzkazy či obrázky, malůvky na mail soutez@hcdukla.cz.

„Sociální sítě, chaty a emaily se plní povzbuzujícími motty a pozdravy. Fanouškům chybí možnost být na stadionech a hráčům chybí bouřlivá atmosféra. Toto byla cesta, jak dát najevo, že tento stav nikoho netěší a že hráčům fanoušci a fanouškům hráči chybí,“ komentuje změny v hledišti jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Foto: Nela Dittrichová

Fanoušci reagovali na výzvu v soutěži o přístup k online přenosům zdarma na hokejka.cz i na nabídku předání „elektronické“ podpory do kabiny. Někteří poslali slogan, jiní psali slova povzbuzení a přání, od dalších došly fotografie v dukláckých barvách a s potřebnými proprietami.

„Ta doba je šílená. Lidi nemohou chodit, tak aspoň udělali takové gesto a aspoň se mohou takhle vidět na hokejce nebo na přenosu. Viděl jsem v hledišti nápisy: Jsme s Vámi, chybíte nám! Určitě lidem chybíme, ale i oni nám moc chybí. Tribuny jsou prázdné, je to škoda a před diváky se hraje lépe, kor v takovém derby. Všiml jsem si obrázků i sloganů. Je to pro nás i pro fanoušky pozitivní a takhle na dálku se můžeme spojit,“ říká útočník Jakub Illéš, jenž ocenil i rýmovačku: „Karanténa to je nuda, Dukla Třebíč vždycky sundá.“ „To je hodně vychytané a líbí se mi to,“ směje se Kuba.

Foto: Markéta Křížová

„Stadion je velký a tribuny bohužel prázdné. Chcete-li být alespoň symbolicky u toho a s námi, pište nám sem nebo foťte a posílejte svá motivační dílka na e-mail soutez@hcdukla.cz. My pak obratem zajistíme instalaci v CZ LOKO aréně,“ vyzývá a slibuje vedoucí marketingu Tomáš Lysý. Ti nejrychlejší mohou být symbolicky už na sobotním utkání s Porubou.

Svoji reakci a poděkování za podporu fanoušků chystá i „kabina“ A týmu.

Foto: Nela Dittrichová

Foto: Nela Dittrichová

Foto: Markéta Křížová