1:3
(0:1, 0:1, 1:1)

Ve šťavnatém derby bere Jihlava tři body!

06.03.2021 / Matěj Hráček

Odveta na třebíčském ledě sice tak dlouho nevypadala, v závěru ale měla opět šťávu. Jihlava již tou dobou vedla 3:1, když dala po jednom gólu v každé třetině a Třebíč se zmohla na korekci z hole Křehlík. To již však byly na ledě emoce po bitce Harkabuse se Šťovíčkem, které ještě více vyšponoval v závěru Vlastimil Bilčík poměrně zbytečnými zákroky. Jako vítěznou brankou se tak ukázala býti ta ze 24. minuty, když důraz Petera Lichance nakonec puk za branku dostal. Jihlava tak jede domů s výhrou 3:1.
06.03.2021 17:30, Chance Liga - 33. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Jekel – Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Bittner, Šťovíček, Psota – Vodný, Nedvídek, Krliš – Beránek, Michálek, Kratochvil – Křehlík, Malý, Ferda - Oščádal
1

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Kolář, Eliáš, Dundáček, Černý, Bilčík, Strejček, Dvořák – Harkabus, Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský, Skořepa, Pekr – Havránek, Lichanec, V. Brož
3
Branky a nahrávky: 3. Křehlík (Ferda, Furch) – 4. Strejček (Illéš, Harkabus), 24. Lichanec, 48. Jiránek (Fronk, Cachnín). Rozhodčí: Čech, Skopal - Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 6:9, navíc Šťovíček (TRE) 10 min. OT - Bilčík 5 min. a do konce utkání, Harkabus (oba JIH) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 28:33 (9:14, 8:12, 11:7). Zblokované střely: 12:7. Vhazování: 19:39. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Průběh utkání

První zajímavou situací derby mezi Třebíčí a Jihlavou nabídla početní výhoda domácích ve 3. minutě, kdy byl vyloučen hotující Dundáček. Ano, velice zajímavá situace se doopravdy přihodila, nicméně na druhé straně. Jihlavští ujeli dva na jednoho, přičemž s prvním zakončením si Jekel ještě poradil, k odraženému kotouči se však dostal třetí hráč hostů, jmenovitě Jan Strejček, který střelou do poloprázdné branky vstřelil jistě svůj nejjednodušší gól v oslabení od doby žákovských soutěží.

Domácí moc šancí k odpovědi neměli, ale občas kotouče na branku Jihlavy přilétly, ovšem buď to bylo doprostřed branky, nebo vedle. Herní zlepšení nepřišlo ani po přestávce. To Třebíčské srazil druhý gól. Ve 23. minutě Peter Lichanec prokázal důraz na brankovišti mezi třemi bránícími hráči a propasíroval kotouč až za ležícího Jekela.

Náznakem šance bylo přečíslení Třebíče ve 27. minutě, ale jakoby střela Šťovíčka dokumentovala obraz hry, střela šla mimo branku. Ve 48. minutě dostal Tomáš Jiránek přesný pas od Fronka a střelou mezikruží zvýšil na 3:0 pro hosty.

V 53. minutě se trefila i Třebíč. Po přesné Ferdově přihrávce se prosadil Tomáš Křehlík. Závěr utkání se spíše dohrával, Třebíč se nezmohla na nějaký větší tlak, který by zdramatizoval utkání. V závěru utkání byl vyloučen Vlastimil Bilčík na pět minut plus do konce utkání. Což již ale na vítězství Dukly nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

David Dolníček (SK Horácká Slavia Třebíč): Na nás je vidět, že na nás padla deka a teď se v tom babráme. Jihlava vstoupila do zápasu lépe a měla šance. Poté když jsme se začali trochu zvedat a chtěli jsme si pomoct přesilovkou, tak jsme v ní propadli a dostali úplně laciný gól. Do druhé třetiny jsme vstoupili lépe a měli jsme nějaké šance, ale dostali jsme opět laciný gól, který nám soupeř doslova dostrkal nohama do brány. V třetí třetině jsme se to pokusili otočit, ale bohužel se to už nepovedlo. Sice jsme snížili, ale nemáme teď nejlepší období a potřebujeme se někde chytnout, abychom na play-off formu vyladili.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas to byl vyhrocený jako každý s Třebíčí. Myslím, že ten zápas měl nějaké parametry, do zápasu jsme vstoupili dobře a to, i když si myslím, že Třebíč poté otěže trošku přebrala. Byl to takový zápas nahoru dolů, opět spousta vyloučení na naší straně. Něco jsem zaslechl i o rozhodčích, takový ale zápas byl, byly tam chyby na obě strany, ten konec utkání byl ale zbytečný. Se zápasem jsme však spokojeni a jsme rádi za 3 body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie