Na sérii proti Vsetínu se dost těším. Pořád tam znám hodně kluků, říká Filip Dundáček

02.04.2021 / Tomáš Lysý

Se sedmými zápasy má Filip Dundáček již jisté zkušenosti. Nemusíme chodit daleko, stačí se poohlédnout třeba na semifinále 2017 proti Kladnu. Nyní sedmý zápas přišel již ve čtvrtfinále, Dukla ho také zvládla a může se těšit na boj proti Vsetínu. Ten bude pro jihlavského zadáka jistě prestižnější, vždyť ve Vsetíně ještě relativně nedávno působil. „Pořád jsem v kontaktu s Davidem Březinou. Sem tam si s Břízkou píšeme, popíchnutí proto přijde. Na ledě si ale nic nedarujeme. Na kluky se těším a doufám, že to bude super série,“ povídá odchovanec havlíčkobrodského hokeje.

Ještě než se Filip Dundáček pustil do predikcí k semifinále proti Vsetínu, zhodnotil úspěšnou sedmizápasovou lopotu proti Litoměřicím. „Tuhle sérii budu hodnotit kladně. Vstoupili jsme do ní dobře, ale pak jsme úplně zbytečně ztratili druhý zápas doma, kdy jsme Litoměřicím nabídli několik přesilovek a oni zápas rozhodli. Do stavu 1:3 jsme nehráli takový hokej, jaký bychom měli hrát v play-off. Byl to hokej ze základní části a play-off je víceméně jiná soutěž,“ domnívá se hokejista, který přišel do Dukly v průběhu sezony z Poruby. „Po čtvrtém zápasu jsme v kabině zvýšili hlas, něco jsme si k tomu řekli, trošku jsme přešli na jiné otáčky a podle toho to vypadalo. Otočili jsme na 4:3 a jsme za to rádi,“ dodává k úspěšnému obratu.

Postupová radost byla samozřejmě veliká a trošku se dala srovnat s již zmiňovaným semifinále 2017 proti Kladnu. Obě série také rozhodl sedmý zápas a také ve prospěch Dukly, ale jinak se jednalo o zcela jiný vývoj. „Teď jsme otáčeli z 1:3 na 4:3. Tehdy jsme vedli 3:1, ale dva zápasy jsme ztratili a rozhodli jsme sérii až doma výsledkem 1:0. Euforie byla v obou případech veliká a užili jsme si to,“ usmívá se hokejista, který tehdy po postupu Jihlavy do extraligy v kádru nepokračoval a zamířil s tehdejším spoluhráčem Davidem Březinou do Vsetína.

Série proti Valachům pro něj proto bude specifická. „Určitě se dost těším. Z kádru soupeře znám poměrně dost kluků, se kterým jsem tam hrál. Břízka, Vojta Šilhavý, Adam Zeman. Rozhodně se těším a bude to super série,“ povídá Filip Dundáček a vyjma útočníků Davida Březiny a Adama “bolest neznám“ Zemana se dá jmenovat ještě bývalý jihlavský trenér gólmanů Roman Peschout. „Pořád jsem v kontaktu s Davidem Březinou. Sem tam si s Břízkou píšeme, popíchnutí proto přijde. Na ledě si ale nic nedarujeme. Na kluky se těším a doufám, že to bude super série,“ hlásí zanedlouho šestadvacetiletý hokejista, který si myslí, že Vsetín hodně mohl doplatit na neúčast fanoušků v ochozech. „Určitě je to možné. Na Vsetíně jsou diváci šestým hráčem, podporují tým a když tam člověk nastupuje na led, tak má husinu po celém těle. Tohle jim může chybět,“ dodává „Dundy“, který možná vyčkává, že by při příjezdu Na Lapač mohl koštnout tamní typický nápoj.

Filip Dundáček před sérií proti Vsetínu

Autor videa: Tomáš Lysý

Autor videa: SB Films