1:2p
(0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Ani srovnání v čase 59:44 Dukle nevyneslo třetí bod v sérii

22.04.2021 / Milan Horák

Poté, co to již vypadalo, že Kladno vyhraje po 60 minutách, se ve skrumáži před Košarišťanem ke kotouči v poslední minutě dostal jako první Jiří Fronk a vynutil svým gólem Dukle prodloužení. Po třech minutách rozhodl o vítězství Kladna střelou do šibenice Adam Kubík. Domácí prostředí ve finálové sérii ani jednomu celku nesvědčí. Po čtyřech zápasech je stav finále srovnaný a pokračovat se teda bude opět na ledě Rytířů.
22.04.2021 17:30, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Dundáček, Bukač, Černý, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš – Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, Havránek – Jiránek, Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, V. Brož
1

Rytíři Kladno

Košarišťan – Mikliš, Frye, Snuggerud, Sorokin, Suchánek, Zacharčuk, Zelingr – Machala, Plekanec, Jágr – Kubík, Marosz, Hlava – Melka, Pitule, Račuk – Jelínek, Machač, Bílek
2
Branky a nahrávky: 60. Fronk (Čachotský) – 45. Jágr (Snuggerud, Plekanec), 63. Kubík (Mikliš). Rozhodčí: Petružálek, Pražák – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:7, navíc Račuk (KLA) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Opatrná první třetina. I tak se by dala nazvat první část hry, kde se projevovala nejvíce psychika hráčů. Moc dobře všichni věděli, že dnešní zápas může být pro finále klíčový na obě strany. Navzdory vyrovnané hře mělo Kladno více příležitostí chopit se vedení, ať už po šancích Plekance nebo Machaly, ve všech šancích ale Rytíři pohořeli, neboť Zhukov odmítal inkasovat. První třetina skončila nerozhodně 0:0.

Druhá část hrála poměrně ve stejných notách, opatrnost z obou stran. Zápas provázela opět četná vyloučení spíše ze strany Kladna, které nabídlo Jihlavě hned tři početní výhody. Tyto momenty zůstaly nevyužité, a tak stále po 40 minutách svítil na obrazovce nerozhodný stav.

Ve třetí třetině se začal lámat chléb. Ihned z kraje byl vyloučen na domácí straně Jan Strejček a právě tato přesilová hra Kladna odstartovala tuhý boj. Strejček si na trestné poseděl pouze 14 vteřin a na střídačce Kladna vypukla euforie. Snuggerud v klidu přesunul kotouč na levý kruh, kde se pohyboval Jaromír Jágr. Relativně nebráněn se odhodlal ke střele a zápěstím propálil Zhukova na přední tyč - 0:1. Do konce třetiny zbývalo stále dost času na srovnání, na druhé straně ale jakýkoliv zvrat odmítal rozchytaný Košarišťan. Když už to vypadalo, že i ve druhém zápase zvítězí Kladno, vzal si slovo Jiří Fronk, který se 16 vteřin před sirénou dostal k puku ve skrumáži před gólmanem Kladna a dorážkou po střele Čachotského zametl puk do branky - 1:1. Po obrovské euforii na domácí střídačce čekalo oba celky prodloužení.

V prodloužení se ihned dostalo k puku Kladno a začalo úřadovat v útočném pásmu. Zhukov stále skvělými zákroky bránil jihlavskou klec a nechtěl dopustit, aby se finálová série srovnala. Dukla se dostala do šance na přelomu druhé a třetí minuty, kde se rozhodlo. Během pár vteřin ve třetině Kladna byli hned dvakrát faulovaní forvardi Jihlavy, nejprve Havránek, který byl seknut přes prsty na levém kruhu, následně Čachotský, kterému bylo nastaveno koleno v pravém rohu. Sudí nechali tyto zákroky nepotrestané, ihned po tom ujel po křídle Adam Kubík a střelou do horní části branky rozhodl zápas ve prospěch Kladna.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Z naší strany to byl lepší zápas než ten třetí, kdy se nám nedařilo vůbec nic. Kladno je strašně silné na puku a my máme obrovské problémy se na puk dostat. A když už, tak se na něm udržet. To se odehrávalo celý zápas. Měli jsme spoustu zbytečných vyloučení. Kladno využilo jednu přesilovku a my jsme se v tom plácali. Pak se nám podařilo v power-play srovnat, ale bohužel do prodloužení jsme nastoupili jako lajdáci. Čekali jsme od toho trošku něco jiného, když jsme na konci základní hrací doby vyrovnali, že na ně vlítneme. Udělali jsme jednu chybu ve střídání, kterou oni z brejku využili a bohužel jsme prohráli oba domácí zápasy.

Jiří Burger (Rytíři Kladno): Chtěli jsme mít dobrý vstup do zápasu, což jsme oproti předešlým zápasům měli. Vytvořili jsme si poměrně dobré šance ke skórování, ale góly jsme nedali. Potom se zápas vyrovnal a ve třetí třetině se nám povedlo dát branku na 1:0. Potom jsme začali dost bránit a mysleli jsme si, že to dotáhneme do vítězného konce. Bohužel chvilku před koncem jsme šli do čtyř a patnáct sekund před koncem přišla branka Jihlavy na 1:1. Byla to pro nás velká rána, ale v prodloužení jsme zápas překlopili na naší stranu. U nás panuje obrovská spokojenost, sérii jsme srovnali na 2:2 a začíná se od nuly, akorát na dva vítězné zápasy.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie