Filip Seman se vrací do Dukly, naopak Daniel Krenželok odchází do Frýdku-Místku

02.05.2021 / Tomáš Lysý

Velké jméno z postupové baráže 2017 je zpět. Útočník Filip Seman se po třech letech vrací do Dukly Jihlava, za kterou naposled nastupoval v dubnu 2018. „Musím se přiznat, že jsem byl překvapen, když o mne Dukla projevila zájem. Velice příjemně překvapen. Moc se těším na návrat a další výzvu snad už ve standardní sezoně i s fanoušky na tribunách,“ říká pětatřicetiletý forvard. Naopak v Jihlavě končí obránce Daniel Krenželok, který posílí Frýdek-Místek, ze kterého bude mít blíže do extraligy. Jde totiž o partnerský tým Třince.

Filip Seman

Filip Seman působil v Dukle poprvé v sezoně 2013/2014, kdy v 51 utkáních zaznamenal 40 bodů. V dalším ročníku vedle angažmá v Jihlavě hostoval také v Havlíčkově Brodě a po návratu se stal útočnou oporou kádru. Na konci sezony 2015/2016 si s týmem vyzkoušel poprvé extraligovou baráž a získané zkušenosti zúročil další ročník kdy Dukle pomohl k postupu do extraligy. S „A“ na dresu nastoupil do 72 zápasů a zapsal 49 bodů (23+26), přičemž hned 18 bodů v play-off a baráži. Jenže v nejvyšší soutěži vydržela Jihlava jen rok a po pádu zpět do Chance Ligy přešel „Semiš“ do Havířova.

Během tří sezon nastoupil v dresu AZetu ke 142 zápasům, ve kterých zapsal 87 bodů (30+57) a po celou dobu nosil také „A“ na dresu. Nyní se opět vrací do jihlavské Dukly. „Chtěl bych Havířovu za tyto tři sezony poděkovat a popřát celému klubu všechno nejlepší do dalších sezon,“ povídá Filip Seman, který svůj staronový klub v play-off sledoval. „Na Duklu jsem se díval a fandil jsem jí. Bylo mi líto, že kluci nepostoupili, protože hráli výborně,“ dodává nová posila do útočných řad Dukly.

Daniel Krenželok

V nové sezoně se Dukla bude muset obejít bez opory obranných řad Daniela Krenželoka. Šikovný obránce, který v minulosti reprezentoval národní tým na mistrovství světa juniorů, odchází do Frýdku-Místku. V jeho dresu totiž bude mít blíže do Tipsport extraligy ledního hokeje, jelikož Rysi jsou partnerským týmem Třince. Sympatický hokejista, který ihned po svém příchodu dobře zapadl do kabiny, nastoupil za Duklu do 26 utkání a zapsal devět bodů (3+6). V závěrečné fázi sezony kvůli zranění nehrál. „Krenži“, v dalším angažmá i v osobním životě přejeme jen to nejlepší!

Aktuální soupiska HC Dukla Jihlava:

Brankáři: Filip Maláč
Obránci: Filip Dundáček, Adam Dvořák, Lukáš Mareš, Martin Matějíček (z juniorky)
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Kevin Coufal (z juniorky), Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Miroslav Juda, Jan Nevšímal (z juniorky), Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil

Další změny v kádru a zejména podpisy stávajících hráčů budeme zveřejňovat v dalších dnech.