V Dukle budou pokračovat obránci Vlastimil Bilčík, Filip Eliáš a útočník Jakub Illéš

03.05.2021 / Tomáš Lysý

Vstup do nového týdne musí být pro jihlavské fanoušky obzvláště sladký. Nedlouho po tom, co Dukle v rozhodujícím sedmém zápase finále skončila sezona, hlásil klub první změny v kádru. Další podepsaná jména přichází nyní. V pondělí 3. května 2021 oznámila Dukla Jihlava, že v úspěšném týmu budou pokračovat obránci Vlastimil Bilčík s Filipem Eliášem a útočník Jakub Illéš. Další změny v kádru bude klub oznamovat postupně v průběhu dalších dnů.

Vlastimil Bilčík

Obránce z postupové party 2017 přišel do Dukly na začátku května 2020 z Polska. V průběhu ročníku vytvořil výbornou defenzívní dvojici s Janem Strejčkem, se kterým si sedli i mimo led. Z hlediska zblokovaných střel šlo o jednu z nejobětavějších dvojic celé soutěže. V průběhu celého ročníku zastavil „Bilča“ blokem celkem 60 střel. V jihlavském dresu letos nastoupil k 52 zápasům s bilancí dvou asistencí. Celkem má za Jihlavu odehráno 156 zápasů s bilancí 25 bodů (5+20). „V Dukle jsem zažil své tři nejlepší sezony a úspěchy. Trenéři mně řekli, že jsou se mnou spokojení a počítají se mnou dále,“ těší Vlastimila Bilčíka uplatnění opce.

Filip Eliáš

O mladého obránce měla Dukla zájem již v lednu 2020, ale na konci tehdejšího přestupního období se transfer kvůli papírování nedotáhl do úspěšného konce. Pražský rodák, který si prošel mládežnickými týmy Slavie a Sparty, zamířil do Jihlavy až po sezoně 2019/2020. Obránce s ofenzívními sklony odehrál letos za Duklu 45 zápasů a zapsal sedm bodů (2+5). Po dvou sezonách v Kadani, která hrála na dně tabulky a mnohdy dostávala velké příděly, šlo pro „Eliho“ o pořádně úspěšný ročník, byť s porážkou v sedmém zápasu finále o postup do extraligy. „Jsem rád, že jsem mohl s Duklou prodloužit smlouvu o další rok a zůstat v tomhle týmu. Je to pro mě velká příležitost na sobě dál pracovat. Minulá sezona pro mě byla obrovským posunem a hlavně zážitkem. Fanoušci byli skvělí, jak nás podporovali a to nemohli na stadion! Už se nemůžu dočkat, až se bude hrát s diváky,“ hlásí dvaadvacetiletý bek.

Jakub Illéš

Do Dukly přišel po nevydařeném angažmá v průběhu sezony 2019/2020 a do tehdejšího kádru, který musel bojovat v horší nadstavbě o postup do play-off, zapadl skvěle. V probíhající sezoně vedl pořadí produktivity jihlavských hokejistů, během základní části měl průměr téměř bodu na zápas a také play-off mu vyšlo velmi dobře, byl tak čtvrtým nejproduktivnějším hráčem celé sezony. V 51 utkáních získal 40 bodů (18+22), k tomu zaujal i svým grafickým uměním. Vytvořil speciální sadu kartiček hráčů Dukly a logo pro play-off, jenž bylo i na tričkách v eshopu. „Jsem rád, že jsme se domluvili na nové smlouvě. Pokusíme se navázat na letošní úspěšnou sezonu, i když mě mrzí, že se v ní nepovedlo udělat poslední krok,“ povídá útočník, který za Duklu v součtu obou sezon odehrál 71 utkání s rovnými 50 body (23+27).

Aktuální soupiska HC Dukla Jihlava:

Brankáři: Filip Maláč
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Lukáš Mareš, Martin Matějíček (z juniorky)
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Kevin Coufal (z juniorky), Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Jan Nevšímal (z juniorky), Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil