Podporujeme sbírku a přispíváme na stavbu Horácké arény

09.05.2021 / Petr Palovčík

Hráči A-týmu, vedení klubu i další členové HC Dukla Jihlava podporují sbírku na Horáckou arénu. Výstavbu nové haly vyhlíží jak kabina, tak zázemí. „Nová aréna nebude jen zázemím pro hokej, ale dokáže nabídnout podmínky i basketbalu, zápasnickým show nebo špičkovým koncertům a dalším kulturním akcím. Věříme, že se vše podaří dotáhnout do zdárného konce a srdce Vysočiny získá nové životem tepající centrum,“ komentuje plán jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Podobně vidí přínos i manažer zodpovědný za její realizaci David Beke: „Přál bych si, aby multifunkční aréna znamenala pro Vysočinu to stejné jako v 19. století pro Prahu Národní divadlo. Aby si fanoušci i obyvatelé vzali arénu za svou a podpořili ji svým příspěvkem. I drobný příspěvek tenkrát českému národu umožnil postavit stavbu mimořádného významu a bylo by krásné zopakovat tento příklad sounáležitosti u nás doma na Vysočině.“

Áčko vybralo na podporu sbírky částku po jednom z tréninků a tu pak vložili na účet „jako jeden muž“. Vedení klubu a technické zázemí přispívali individuálně. Další příspěvky může každý posílat na účet: 8487482/0800. Stav transparentního účtu můžete sledovat na tomto odkazu. Aktuálně je od veřejnosti vybraná částka 119 190,70 Kč.

„Možná naši podporu každý považuje za samozřejmost, když se tam bude hrát i hokej, ale není to tak. Nikdo ze současného kádru neví, kde bude za dva roky. Není to přitom jen o naší vůli. Vysočina a Jihlava si prostě novou arénu zaslouží, tak jsme ji podpořili a výstavbu dál podporujeme,“ říká lídr A-týmu Tomáš Čachotský.

Stavbu arény podpořila řada osobností nejen z Vysočiny. „Pro“ se vyslovili například legendární hráči minulosti Jiří Holík a Jan Suchý. „Myslím si, že není běžné, že by řidič zaměstnavateli přidal na lepší auto, nebo montážník na novou halu. Je to jedinečný projekt a šance a my to cítíme tak, že si stavba Horácké arény od nás skutečně podporu zaslouží,“ uzavírá s úsměvem kapitán A-týmu Josef Skořepa.