K A-týmu Dukly se připojili na zkoušku čtyři hokejisti

20.05.2021 / Tomáš Lysý

Do přípravy A-týmu Dukly Jihlava se hned na úvodní den připojilo několik nových tváří. Do kádru finalisty uplynulého ročníku Chance Ligy přichází na zkoušku brankáři David Marek a Adam Wolf, dále obránce Tomáš Janoušek a útočník Vladislav Houška. Trenéři by rádi nové hráče viděli i přímo na ledě, proto bude Áčko dvakrát v týdnu využívat ledovou plochu zimáčku. „Kvůli tomu jsme chtěli, aby tady kluci byli. V pondělí a ve čtvrtek budeme mít tréninky na ledě. Vypozorujeme si jejich návyky a zvyky, schopnosti a dovednosti. Podle toho se budeme s hráči domlouvat, zda budou pokračovat nebo zkusíme někoho jiného,“ říká hlavní trenér Viktor Ujčík s tím, že v klubu se mohou objevit i další hráči na try-out.

Vladislav Houška

Dvacetiletý vysoký forvard (193 cm) nastupoval v mládežnických extraligových kategoriích za Slavii, v průběhu sezony 2017/2018 se přesunul do Mladé Boleslavi. Během ročníku 2018/2019 patřil k oporám boleslavských juniorů, kdy měl průměr více jak bodu na zápas. O rok později dostal první příležitost v seniorském hokeji, když naskočil do jednoho zápasu za A-tým „Bolky“ a zapsal starty v prvoligovém Přerově, Ústí nad Labem a Sokolově. Uplynulý ročník strávil v Ústí nad Labem (7 zápasů, 1+2) a devatenáct zápasů odehrál i za Kadaň (4+5).
Profil Vladislava Houšky na eliteprospects.com

Vladislav Houška se blíží do finiše závěrečného běhu prvního dne jihlavské přípravy

Tomáš Janoušek

Další dvacetiletý hokejista hrál za mládežníky Českých Budějovic, aby se před sezonou 2016/2017 přesunul do Hradce Králové. Zde si prošel mladším dorostem, starším dorostem a naposled juniorským týmem. V uplynulé sezoně měl 179 centrimetrů vysoký obránce několikrát slibně našlápnuto do A-týmu extraligového Mountfieldu, leč ani jednou pod trenérem Vladimírem Růžičkou šanci nedostal.
Profil Tomáše Janouška na eliteprospects.com

Tomáš Janoušek při prvním dnu letní přípravy v Dukle

David Marek

Prostředí Vysočiny velmi dobře zná, neboť tento třiadvacetiletý urostlý brankář (194 cm) je odchovancem havlíčkobrodského hokeje. Za Bruslaře chytal až do sezony 2014/2015, kdy se přestěhoval do Mladé Boleslavi. Za extraligový tým ale příležitost nedostal. V ročnících 2017/2018 a 2018/2019 se do mateřského Havlíčkova Brodu vrátil a vyzkoušel si druholigové play-off. Poslední dvě sezony strávil v polském týmu JKH GKS Jastrzebie, přičemž procentuální úspěšnost zákroků vždy vytáhl nad 90 procent.
Profil Davida Marka na eliteprospects.com

David Marek (vpravo) doběhl tříkilometrový okruh po boku forvarda Jiřího Fronka

Adam Wolf

Plzeňský rodák si prošel mládežnickými týmy místní Škodovky, ovšem od ročníku 2014/2015 hájil brankoviště v extraligové mládeži Sparty Praha. Právě v této sezoně dvakrát oblékl národní dres týmu do 16 let. V sezoně 2016/2017 byl i na soupisce extraligového týmu Sparty, stejně jako o rok později. V obou sezonách odchytal jeden zápas za reprezentaci do 19 let a poprvé nastoupil do dospělého hokeje – za Stadion Litoměřice. Sezonu 2018/2019 strávil ve švédské juniorce, kde chytal za Södertälje. Následoval návrat do České republiky, kde naskočil do prvního extraligového zápasu za Spartu, třináct utkání odchytal v první lize v Kadani a osmkrát oblékl dres pražské Kobry. Uplynulý ročník strávil 191 centimetrů vysoký gólman v první lize v Prostějově.
Profil Adama Wolfa na eliteprospects.com

Brankář Adam Wolf s trenérem gólmanů Dukly Petrem Jarošem

Spoluhráči Vlastimila Bilčíka (v zeleném rozlišováku u míče) byli i dva hokejisté Dukly, kteří jsou v klubu na try-out. Obránce Tomáš Janoušek (vzadu za Bilčou) a útočník Vladislav Houška (zcela vpravo). Foto: Tomáš Lysý