Doufám, že uděláme super partu, jelikož od toho vše začíná, přeje si Ján Niko

28.05.2021 / Redakce

První týden přípravy má Dukla Jihlava za sebou a prvních pět dní opravdového letního drilu absolvoval také Ján Niko. Zkušený hokejista, který posílil obranné řady Dukly, tušil, že se v pátek půjde běhat na sjezdovku Šacberk. Však se také pečlivě připravoval. „Kluci mě už v týdnu strašili, že to bude těžké. Dali mi nějaké noty, jak sjezdovku běžet a že to nemám ze začátku úplně napálit. Jsem jim za to vděčný, protože to fakt bylo náročné,“ říká třicetiletý pravák.

Kompletní fotogalerie z prvního dne na Šacberku

Pro nové hráče v kádru musí být páteční tréninky na morál opravdovou lahůdkou. Tím spíše, že hned v první pátek letní přípravy přišla na řadu sjezdovka Šacberk. Pohled z dolní části jistě není příjemný, když si člověk uvědomí, že nahoru musí běžet. „S Benátkami jsme běhali na Ještědu, ale to byly spíše kratší trasy výběhů do kopce. Vyloženě takhle dlouhé to nebylo, takže jsem tohle běžel asi poprvé v kariéře,“ říká Ján Niko, který se ptal spoluhráčů, co od sjezdovky čekat. „Kluci mi dali nějaké noty, jak sjezdovku běžet a že to nemám od začátku napálit. Strašili mě, že to bude těžké. Jsem jim za to vděčný, protože to fakt bylo náročné,“ dodává jedním dechem obránce Dukly.

Ján Niko (vpravo) dře na Šacberku po boku útočníka Petera Lichanece. Foto: Tomáš Lysý

Moc dobře ale ví, že podobné věci budou potřeba. Vždyť co v přípravě nabereš, v sezoně jako když najdeš. „Všichni víme, že letošní sezona bude těžká. Musíme se na to připravit i po morální stránce,“ uvědomuje si Jánko, jenž si pochvaluje tréninky v cross-fitovém centru Zeus Power House pod vedením Miroslava Skály, kam Dukla dopoledne chodí. „U Míry je to v pohodě. Makáme a jedeme stylové cviky. Postupně se budou zvyšovat váhy a myslím, že to dobře odmakáme a připravíme se dobře na sezonu,“ věří hokejista, který si extraligu zahrál za Liberec.

První týden v Dukle si Ján Niko pochvaluje. Mezi spoluhráče zapadl dobře a viděl i některé známé tváře. „Znám Pepu Skořepu, Bilču a taky Havrana. Kluci jsou v pohodě, všechno je tady super. Doufám, že uděláme dobrou partu. Od toho vše začíná a v sezoně pak budeme chtít dojít do nejdále,“ říká posila do obranných řad Dukly, jenž už se po týdnu práce těší na společný víkend s chotí. „Ještě mě čeká těžká cesta domů do Liberce. Budu jí muset nějak přežít a pak si odpočinu s manželkou,“ sděluje obránce, jenž byl v minulé sezoně jedním z pilířů překvapení soutěže z Vrchlabí.

Dukla 2021: Ján Niko o prvních výbězích na Šacberku

Autor videa: Tomáš Lysý