Dřina na suché přípravě se nám vrátí v únoru, ví Daniel Kowalczyk

09.06.2021 / Tomáš Kalas

Letní příprava hokejistů jihlavské Dukly pokračuje v plném proudu a po úvodních „populárních“ bězích na Šacberk přichází druhá část suché přípravy, a to ta silová. Velmi často můžete spatřit jihlavské hokejisty například v letním kině, kde byl zpovídán po jedné z tréninkových dávek i obránce Daniel Kowalczyk. „Nemůžu si na nic stěžovat, kabina mě dobře vzala,“ libuje si v Jihlavě již od prvních dní nová posila.

Výběhy sjezdovky na Šacberku jsou v posledních letech evergreenem letní přípravy hokejistů Dukly. S nadsázkou se dá říci, že bez nich už by to prakticky nešlo. „Kluci nás nováčky strašili, upřímně jsem to čekal trochu horší. Ale pamatuji si, že jak jsem vyšel nahoru a podíval se dolů, tak jsem si říkal, že to nebude tak hrozné,“ sděluje úplně svoje první dojmy z obávané sjezdovky Kowalczyk.

„Tohle všechno k tomu patří, v únoru se mi to vrátí,“ říká smířlivě o přípravě posila do obrany, která zaznamenala po loňském ročníku hodně změn. „Stoprocentně mi nejvíce sedí posilovna, nevadí mi ale ani běhy, protože o to více to pak budu během ročníku potřebovat. Jak však ale říkám, patří to zkrátka k tomu,“ prozrazuje odchovanec zlínského hokeje. A jeho celkové hodnocení přípravy? „Zatím je to super, postupně to přechází spíše do dynamiky, zatímco začátek byl hlavně o objemu. Šacberk byl velmi nepříjemný, ale i kluci říkali, že ten začátek je vždycky nejtěžší.“

V současné kabině Jihlavy se zná Kowalczyk například s Tomášem Havránkem, se kterým se potkal například v Kometě a Třebíči. „Nemůžu si na nic stěžovat, kabina mě dobře vzala, s nováčky jsme si vzájemně pomohli, abychom tam jenom neseděli a nekoukali,“ popisuje mládežnický reprezentant aklimatizaci v prostorné kabině CZ LOKO Arény. Co se cílů týče, zlínský rodák rozhodně pomýšlí na ty nejvyšší. „Cíle jsou jasné a nemění se, to je postup do extraligy. Ohledně nějakého základního cíle bych řekl uhrát první čtyřku, abychom měli klid na přípravu do vyřazovacích bojů,“ uzavírá rozhovor sympatický obránce.

Rozhovor s Danielem Kowalczykem

Autor videa: Tomáš Lysý