Výstavbu nové CZ LOKO Horácké arény podporují i výjimečné osobnosti České kultury

17.06.2021 / Petr Palovčík

Projekt nové multifunkční haly, která má vyrůst na místě současné CZ LOKO Arény, podporuje stále více osobností a to nejen ze sportovní sféry. “Pro” se aktuálně vyslovila i sólistka Národního divadla Praha Andrea Kalivodová a houslový virtuos Karel Mitáš. Postavili se tak do řady například k legendám Jiřímu Holíkovi, Milanu Chalupovi, Oldřichu Válkovi nebo Patriku Eliášovi.

„Nejen, že ráda podpořím výstavbu, ale také ráda přijedu zazpívat,” přislíbila operní diva a přední česká mezzosopranistka Andrea Kalivodová. Její vystoupení v rámci zápasu Dukly Jihlava překazil v roce 2020 koronavirus. Pokud bude zlepšení situace trvalé a bude možný návrat fanoušků do sportovních ochozů, dočkají se netradičního a zcela výjimečného pěveckého oživení ještě v tomto roce.

Možnosti moderní multifunkční haly uprostřed republiky nenechávají chladným ani houslového virtuose Karla Mitáše. „Jihlava je neodmyslitelně spjata se jménem Gustava Mahlera a myslím si, že rozhodně – jak ze společenských, tak kulturních důvodů – je velice důležité v tomto regionu takovou halu mít,” zaznělo při vyslovení podpory výstavby od dirigenta, houslisty a uměleckého ředitele společnosti Virtuosi Brunenses Karla Mitáše.

Svoji podporu výstavbě nové multifunkční haly před nedávnem vyslovily jak aktuální hvězdy HC Dukly Jihlava, tak mladí bojovníci a kompletní trenérský i manažerský tým. Všichni přidali svůj finanční příspěvek i na transparentní účet zřízeným k tomuto účelu Městem Jihlava.

Tisková zpráva klubu zde.

Každý fanoušek sportu, kultury a společenského dění se může stát podporovatelem stavby. Finanční příspěvky v libovolné výši může každý posílat na účet: 8487482/0800. Stav transparentního účtu můžete sledovat na tomto odkazu.