Redakce Dukly pomáhá jižní Moravě finančně i aukcí. Zapojte se také!

28.06.2021 / KLUB

Prakticky celou Evropu v posledních dnech šokovala zpráva o ničivém tornádu, které se ve čtvrtek večer prohnalo několika městy a obcemi na jižní Moravě a tragicky poznamenalo životy jejich obyvatelů. Napříč celou Českou republikou se vzedmula obrovská vlna sounáležitosti a mnoho lidí nabízí jakoukoliv možnou pomoc. Nejinak tomu je u členů redakce Dukly Jihlava, kteří přispěli přímo finančně nebo na nákup potřebného drobného nářadí dohromady pětimístnou částkou. Pomáhají i spolupracovníci redakce. Nadaný grafik David Suchý rozjel dražbu, ve které výherci aukce zhotoví grafickou práci dle jeho přání a výtěžek půjde ve prospěch jedné z postižených rodin. Ondřej Šuhaj přiložil o víkendu osobně ruku k dílu a podílí se na naplnění dodávky, která poveze do zasažených oblastí v týdnu materiál. Pomozte také! Děkujeme.

David Suchý se s podobnou aukcí rozhodl pomoct již v loňském roce. Tehdy při dražbě ve prospěch rakovinou srdce sužovaného Ondřeje Buchtely (který svůj statečný boj nakonec prohrál) si jeho grafickou práci vydražil za 3000 Kč pan Lukáš Foff, jenž si od Davida následně nechal namalovat rodinný portrét na zeď – jak vypadal se můžete podívat zde.

Pokud máte o podobný obrázek dle vlastního přání zájem, pusťte se do aukce. David totiž nakreslí, co si budete přát. A nemusí to být jen obrázek. David je velice nadaný i při vytváření např. designů gólmanských masek - více zde.

Jestli tedy chcete od Davida jakoukoliv grafickou práci, zapojte se na jeho Instagramu do aukce. Můžete přihazovat v komentářích na na tomto odkazu do půlnoci z neděle na pondělí 5.7.2021.

Další spolupracovník redakce Dukly Ondřej Šuhaj se v neděli vydal se svým kamarádem osobně do postižených míst a přiložil ruku k dílu. „Místní jsou plní vděku za pomoc, které se jim dostává. V tom naprosto tragickém pohledu je úžasné, že lidi jsou zase lidi a že Češi drží pospolu,“ napsal na svůj facebookový profil. I díky Ondrovi se podaří realizovat nákup drobného nářadí, které v týdnu povezou dvě dodávky na jižní Moravu.

Chcete lidem v oblastech postižených tornádem pomoct například nákupem nářadí, různých potřebných věcí (hřebíky, kladiva, kleště, lopaty, krumpáče, kotouče, plachty, rukavice, benzín, nafta, OSB desky, latě) či dalším materiálem a časově nestíháte nakoupit? Stačí kontaktovat pana Jana Tesaře z firmy Grand Café, která je partnerem Dukly Jihlava. Honza a jeho kamarádi či kolegové chystají dvě dodávky materiálu, které odjedou do zasažených míst ve středu ráno. V příspěvku níže se můžete dozvědět, jak pomoct.

Pomoct samozřejmě můžete i jinak, například přes některou z charitativních organizací:
Nadace Via (k 28.6. ráno se vybralo na pomoc téměř 160 milionů Kč)
Člověk v tísni
Diecézní charita Brno a další.