Před prvním domácím zápasem proběhne gratulace dvěma osobnostem Dukly

13.09.2021 / Tomáš Lysý

Dukla vstoupí do nového ročníku Chance Iigy ve středu 15.9.2021 od 17:30 proti Vsetínu. První zápas nové sezony, navíc doma, atraktivní soupeř, fanoušci budou moct téměř po roce znovu do ochozů! Vše do sebe zapadá v jeden vhodný okamžik, kdy je třeba popřát jihlavské legendě Stanislavu Neveselému a dlouholetému sekretáři Dukly Josefu Sobotovi, jenž v předešlých měsících oslavili významné životní jubileum. Slavnostní gratulace proběhne těsně před zahájením zápasu. Proto neváhejte a přijďte popřát výrazným personám historie Dukly přímo do CZ LOKO Arény.

Stanislav Neveselý

Nejúspěšnější hokejový trenér v historii Dukly Jihlava a kouč reprezentace tehdejšího Československa, který prošel i zahraničními trenérskými štacemi, se v pondělí 17. května 2021 dožil význačného životního jubilea – 85 let. Muž, který spojil svůj profesní i soukromý život s Jihlavou, dosáhl jako trenér na všechny typy medailí. Od mistra republiky, přes zlato z mistrovství světa, po olympijské stříbro. Vrcholem pak byl zisk zlaté medaile z olympijských her v Naganu, kde působil jako manažer reprezentačního výběru České republiky.

Stanislav Neveselý během akce Den mistrů 2010. Foto: archiv Dukly

Proslov Stanislava Neveselého během téže akce.

Josef Sobota

Legenda jihlavského hokeje na poli funkcionářském. V Dukle pracoval od roku 1979 po další téměř tři dekády jako organizační pracovník, sekretář klubu, vedoucí týmu. S jihlavským hokejem zažil druhou mistrovskou éru, stejně jako smutnější období v podobě dvou sestupů o patro níže. Během své funkcionářské „kariéry“ se podílel i na přípravě výstavby Ta jihlavská, naše Dukla.

Josef Sobota (vlevo) a Stanislav Neveselý před utkáním k výročí 60. let Dukly Jihlava v lednu 2017.

Oběma legendám ještě jednou gratulujeme a do dalších let přejeme zejména pevné zdraví!