4:2
(1:0, 1:1, 2:1)

Dukla sahala v poslední třetině po vyrovnání stavu, ale nakonec odjíždí s prázdnou

18.09.2021 / David Kubatík

V rámci 3. kola přivítala Poruba jihlavskou Duklu. Domácí se po první třetině ujali vedení. V polovině duelu byl stav nerozhodný, když se prosadil Tomáš Havránek. Přesto museli hosté před třetí části dotahovat skóre a málem se jim to v průběhu poslední dvacetiminutovky povedlo, když jiskru naděje zažehl zastupující kapitán Tomáš Čachotský. Tentýž hráč měl na holi vyrovnání, ale minul odkrytou bránu domácích. Poruba nakonec přidala čtvrtý gól do prázdné brány a Dukla se tak domů vrací s prázdnou po porážce 2:4.
18.09.2021 17:00, Chance Liga - 3. kolo

HC RT TORAX Poruba

Muštukovs – Szathmáry, Husa, Žovinec, Houdek, Voráček, Kozák (A), Urbanec – Stloukal, Bitten, Korkiakoski – Guman, Vachovec (C), Gřeš – Jenyš, Toman, Špaček – Kanko (A), Hotěk, Brodek
4

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Dundáček, Mareš, Eliáš, Niko, Bilčík, Kauppila, Kowalczyk – Harkabus (A), Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, Helt – Havránek, M. Zadražil, Houška – Seman, Juda, Brož
2
Branky a nahrávky: 9. Toman (Špaček, Voráček), 37. Stloukal (Bitten, Szathmáry), 54. Jenyš (Toman, Špaček), 60. Toman (Korkiakoski) – 29. Havránek (Fronk, Niko), 55. Čachotský (Helt, Lichanec). Rozhodčí: Cabák, Micka – Dědek, Kučera. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 650. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Diváci mohli v první třetině sledovat svižný hokej se spoustou zajímavých šancí, tak jak se na souboj dvou favoritů soutěže sluší. A brzy se dočkali i gólu. Na konci osmé minuty si šel za podrážení sednout domácí Kanko a dal se tedy předpokládat tlak hostů z Vysočiny. Místo něj však přišel kiks v jejich rozehrávce, kterého nejlépe využil Radim Toman a z mezikruží nedal Maksimu Zhukovovi žádnou šanci zasáhnout. Ve dvanácté minutě mohl porubské vedení ještě navýšit Samuel Bitten, ale ruský gólman byl tentokrát proti. V první dvacetiminutovce se pak už nic zásadního na porubském ledě neodehrálo, a tak se šlo do šaten za toho nejtěsnějšího možného vedení domácích.

I v druhé třetině pokračoval na ledě RT TORAX ARENY oku lahodící zápas plný zajímavých hokejových akcí. A oproti minulé části v ní padly hned dva góly. Nejprve se na začátku devětadvacáté minuty prosadil dorážkou z mezikruží jihlavský Tomáš Havránek a vyrovnal. Porubští se ale nevzdali a čtyři minuty před koncem přišla z Bittenovy hole geniální přihrávka zpoza branky na volného Petra Stloukala, který nádherným způsobem vymíchal Zhukova a poslal puk nad jeho vyrážečku. I druhá část tak skončila jednobrankovým vedením týmu z Ostravy.

V úvodu třetí části mohli dát porubští borci hned dva góly, žel bohu pro ně se však halou v obou případech pouze rozezněl zvuk brankové konstrukce. Činil se ale i jejich maskovaný muž v brance. Ervins Muštukovs během následného oslabení vychytal hromadu nadějných jihlavských pokusů. A tak to nakonec šest a půl minuty před koncem přišlo. Pavel Jenyš využil chybné rozehrávky hostů a svůj „samostatný nájezd“ zvládl náramně. Dvoubrankové vedení Ostravanů ale vydrželo pouhou minutu a půl. Potom totiž obdržel geniální přihrávku před odkrytou branku Tomáš Čachotský a snížil. Hned na to navíc ten samý hráč spálil další stoprocentní šanci. Jihlavští pak sahali po vyrovnání až do poslední minuty. Zkusili i power-play, která se jim nakonec stala osudnou. Sedmnáct vteřin před koncem pečetil porubské vítězství střelou do prázdné branky Radim Toman.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): Jihlava je výborný tým, který hrál proti Vsetínu parádně. Naše hráče jsem na ně připravoval, udělal jsem i video, kde hráči viděli dopodrobna, co a jak Jihlava hraje. Zjednodušili jsem hru, hráči začali hrát do těla a šlo vidět, že v první části jsme hráli hodně dobře. Druhá perioda byla taková vyrovnaná a v třetí části byly chvíle, kdy jsme špatně na situace reagovali. Ale měli jsme dostatečný náskok a dobře chytající brankář nám hodně pomohl k zisku bodů. Nebylo to ale jenom o gólmanovi, každý hráč z každé pětky dnes nechal na ledě všechno.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme nevstoupili úplně špatně. Jenže po naší přesilovce, kdy jsme inkasovali branku, tak se naše hra rozsypala a zbytek první třetiny byl katastrofický. Jak jsme odehráli poslední část hry, tak takhle bych si to představoval celý zápas. Bohužel Poruba byla dnes jasně lepší a zaslouženě vyhrála. My jsme udělali spoustu chyb a to v podstatě rozhodlo. Dvě třetiny prostě hráli domácí lépe a byli za to odměněni i tím, že jsme neproměnili střelu do prázdné brány, která od nás v závěru přišla.